HBOK en AMVJ winnen

AMVJ heeft drie punten overgeouden aan het duel met Monnickendam. De ploeg van Maurice Kuijper won met 1-0 maar hij zag wel penaltykoning Jonne Seriese met een gebroken scheenbeen uitvallen. HBOK versloeg in het Haarlem Stadion Haarlem Kennemerland met 2-1.

AMVJ-Monnickendam 1-0 (1-0)

AMVJ heeft op een mooie manier revanche genomen op Monnickendam. Vorig seizoen verloor de ploeg van Maurice Kuijper vlak voor de winterstop haar eerste wedstrijden van het seizoen van Monnickendam. De hele week sprak men binnen de ploeg over een gezonde revanche. Die kwam er uiteindelijk doordat de thuisploeg met 1-0 zegevierde door een treffer van Wieger Visser na twintig minuten spelen. Monnickendam eindigde de wedstrijd met tien man.
Grote domper bij de thuisclub was het uitvallen van Jonne Seriese. De topscorer van het elftal moest al voor de enige treffer van de wedstrijd het veld verlaten.  “Laten we het maar op een onschuldige botsing houden”, staat op de webiste van AMVJ te lezen. Na een bezoek aan het ziekenhuid bleek dat Seriese zijn scheenbeen heeft gebroken.

Haarlem Kennemerland – HBOK 1-2 (1-1)

HBOK boekt in Haarlem een belangrijke overwinning. “Het ging heel moeizaam”, zei trainer Don Guezen na afloop. “We komen wel vaker ploeg tegen die met veel man achterin hangen maar dit was wel erg lastig.” Toch kreeg HBOK kansen. Ara Heuvel raakte de paal en Luke van Rheenen schoot net naast. Uiteindelijk was het Hen Abercrombie die de ban brak door vanaf elf meter te scoren. Balverlies vlak voor rust zorgde dat Haarlem op 1-1 kon komen.

Guezen: “Ik heb in de rust gezegd dat we vooral rustig moesten blijven en de bal gewoon rond moesten laten gaan.”Invaller Koen van Haaren tekende uiteindelijk voor de winnende treffer. Vlak voor tijd vervulde doelman Yort Willems ene hoofdrol door in een 1 tegen 1 situatie de bal van de voeten van de Haarlem speler te plukken. Guezen: “Uiteindelijk zijn we heel goed weggekomen en mogen we blij zijn met de drie punten want toen die jongen alleen op Yort afging was ik bang voor de 2-2.”

Foto’s Rob Beense. Meer is te zien op www.foto.beense.nl

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)