HBOK en DVVA komen er niet uit

HBOK en DVVA komen er voorlopig nog niet uit. Beide ploegen leden vandaag weer een nederlaag. HBOK ging vandaag met 1-2 thuis onderuit tegen De Merino’s. DVVA ging ook thuis met dezelfde cijfers onderuit tegen Roda’46. Voor DVVA is het doek nu bijna gevallen en HBOK mag alleen nog hopen dat ze in de laatste wedstrijd het tij nog kunnen keren.

DVVA speelde niet eens een slechte wedstrijd, maar hebben alles tegen op dit moment. Net als vorige week kwam de ploeg van Sjaak Versteeg weer op een 1-0 voorsprong, ditmaal door Wiebe Feringa, die een corner goed inkopte. DVVA bleef de betere ploeg in de eerste helft, maar deed zichzelf enigszins de das om door een persoonlijke fout. Christiaan Brommersma speelde terug op zijn keeper, die daar niet op rekende. Hij dacht de bal op te kunnen rapen, nadat hij duidelijk los had geroepen. De bal verdween echter in het doel. 1-1.

In de tweede helft een mindere wedstrijd met weinig kansen. De Roda’46 spits was de enige die van zich liet spreken toen hij een afstandsschot via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen 1-2. DVVA probeerde nog een punt binnen te halen, maar een grote kans aan het einde van de wedstrijd werd door de Roda’46 keeper gekeerd. DVVA moet volgende week winnen bij De Merino’s, anders speelt het volgend jaar bijna zeker een klasse lager.

HBOK had vandaag een alles of niets mentaliteit. Het gat naar de directe tegenstander De Merino’s was vooraf nog te overbruggen en er werd vol op de aanval gespeeld. Henk Abercrombie kreeg wel de kans, maar trof geen doel. Bij rust nog steeds 0-0. Ook in dit duel een verkeerde terugspeelbal. Tegenstander De Merino’s profiteerde ervan 0-1. Na deze goal werd het helemaal erop of eronder voor de ploeg van aanvoerder Daan Braspenning en er werden veel kansen gecreëerd. Het ontbreekt HBOK echter al een lange tijd aan een goede spits, dus het net werd niet gevonden. Dan kun je er op wachten dat hij wel aan de andere kant valt en dit gebeurde 0-2.  In de slotfase kwam HBOK nog terug tot 1-2, maar de tijd was tekort om nog een punt te pakken.

HBOK geeft de strijd nog niet op volgens aanvoerder Daan Braspenning:
Braspenning:’We gaan er nog steeds voor om buiten de nacompetitieplaatsen te eindigen. De directe concurrenten hebben gelukkig ook punten verspeeld, dus er blijft hoop. We gaan er volgende week tegen Zuidvogels hard tegenaan en misschien hebben we het voordeel dat zij niet meer zoveel hebben te winnen’.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)