Home / slideshow / HBOK en WV-HEDW houden elkaar in warm duel in evenwicht
Marcel Valk

HBOK en WV-HEDW houden elkaar in warm duel in evenwicht

HBOK – WV-HEDW, bij voorbaat een fraai affiche op de zaterdagochtend. Waar WV-HEDW vorig seizoen volop meestreed voor het kampioenschap in de eerste klasse, wil HBOK dit seizoen juist dolgraag naar dát niveau toegroeien. Daarom was de ontmoeting tussen beide clubs een interessante test om te zien waar beide selecties zo vroeg in de voorbereiding staan.

Het treffen tussen de Amsterdamse verenigingen was door de voorspelde zomerhitte (plaatselijk tot de 35 graden celcius) een paar dagen voor de ontmoeting vervroegd van 14:30 naar 11.00 uur. Ondanks het nieuwe tijdstip was het voor de mannen op het kunstgrasveld van HBOK nauwelijks uit te houden. Tel daarbij op dat het voor beide clubs het eerste échte oefenduel van het seizoen was (WV-HEDW oefende al wel intern), en de conclusie is dat de wedstrijd voor beide teams vooral een manier was om wedstrijdfitter te worden.

Met Kai Meeuwsse voor het eerst aan het roer van HBOK waren de intenties van de trainer direct duidelijk. Meeuwsse verwacht, evenals hij bij SDZ eerder liet zien, druk van zijn ploeg op de tegenstander, maar bovenal spelplezier in het aanvalsspel. Dat was gedurende de eerste helft bij de thuisploeg te merken, want HBOK kreeg daarin de grootste kansen. De club was dichtbij de openingstreffer via Dennis Kaars (handen keeper) en Jeffrey Bok (teenlengte tekort), maar de bal wilde er nog niet in. Dat leek tien minuten later wel het geval, toen HBOK een strafschop meekreeg. Bok plaatste de bal in de rechterbenedenhoek, maar Matthijs Kuiper lag in de juiste hoek om de poging te keren.

In het tweede bedrijf kwam ook WV-HEDW tot kansen in de doelmond van HBOK. Onder meer via Noud Schartman, die de bal tijdens een hoekschop plotseling voor zijn voeten kreeg maar de kans niet verzilverde. Het moeizame duel (beide ploegen waren, mede door de warmte, niet in staat het tempo te verhogen) kreeg nog wat glans toen WV-HEDW-trainer Marcel Valk Speler van het Jaar Kick van Aelst het veld in stuurde. Van Aelst zorgde voor enkele fraaie openingen en daarmee meer tempo in de aanvallen van WV-HEDW. Het resulteerde echter niet in doelpunten, waardoor de brilstand ook na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond.

Desondanks was Valk tevreden over hoe hij zijn elftal zag spelen. De oefenmeester stuurde zijn mannen het veld in met één hoofdopdracht: laat zien wat je nog weet van vorig seizoen. “Ik wilde gewoon eens bekijken wat er bij die jongens is blijven hangen. Het tempo lag laag, maar verder heb ik ook voldoende positieve punten gezien. We hadden dan wel te maken met een aantal jongens die nog niet speelden, alleen de jongens van vandaag moeten het ook gewoon kunnen.” De komende periode legt Valk de nadruk op punten die verbetering nodig hebben. “We hebben een aantal mooie oefenwedstrijden, zoals tegen ADO ’20 en JOS Watergraafsmeer. Dan kunnen we zien waar we staan.”

Meeuwsse vond het tegen WV-HEDW vooral belangrijk dat zijn jongens plezier in het spelletje zouden hebben. “We hebben met z’n allen een vervelende periode gekend met het coronavirus en daar zijn we de komende tijd nog niet mee klaar. De spelers moeten daarom ervan genieten dat ze weer lekker kunnen voetballen.” De hoofdcoach probeert stapje voor stapje zijn filosofie erin te slijpen. “Vandaag hebben we een aantal momenten van druk zetten gezien, maar dat ging niet altijd goed. Daarmee gaan we met de trainingen aan de slag. Eerst de komende weken maar eens fitter worden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

WV-HEDW houdt selectie bij elkaar en geeft jeugd de ruimte

Send this to a friend