HBOK geeft de strijd niet op na nederlaag tegen BOL

In de zaterdag tweede klasse A heeft HBOK weer een nederlaag geleden. De ploeg van Marc Onsia verloor met 3-1 bij koploper BOL, dat nu acht punten meer heeft dan de ploeg uit Zunderdorp. HBOK eindigde het duel, door twee rode kaarten in de laatste minuut, met negen man.

Onsia: “Zelfs de spelers en trainer van BOL zeiden na afloop dat ze vandaag hadden moeten verliezen. We hebben zo veel kansen gehad en zij hebben precies drie schoten op doel geproduceerd, maar die waren wel allemaal raak. Als we dit spel blijven spelen, dan gaan we zeker de nacompetitie halen.”

Boos was Onsia dan ook niet na afloop van de zoveelste nederlaag van 2017. HBOK was heer en meester en kreeg de ene na de andere kans. “Joey Noordenbos en Kid Ronday hadden zoveel kansen. BOL heeft geloof ik ook nog drie ballen van de lijn gehaald.” Zeven minuten voor rust kreeg HBOK de deksel op haar neus toen een van richting veranderd schot van Jack Schoon achter Rutger de Haas belandde. De zeventienjarige doelman verving de geblesseerde Robin Thiel.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. “Ik overdrijf echt niet als ik zeg dat we tien keer beter waren.” Een overtreding van Marcel Koning was de aanleiding voor de tweede treffer. Weer was het Schoon die, uit de vrije trap, binnen schoot (2-0).

Na zeventig minuten kwam het geloof op een goed resultaat weer terug. Een lange bal van Tim Beelen, die met de borst prachtig werd klaar gelegd dor Kid Ronday, werd door Jorrin Ubbels simpel binnen geschoven (2-1). Daarna as het ‘pompen of verzuipen’ voor de ploeg uit Zunderdorp. Het werd uiteindelijk verzuipen omdat Bas Jonker in de laatste minuut van de wedstrijd de 3-1 maakte.

Na de beslissende treffer ontvingen Koning en Roy van ’t Woud nog een rode kaart. Onsia: “Bij Koning was het twee keer geel (een voor een overtreding en eentje voor praten, red.) en die aan Van ’t Woud kan hij geven, maar als je al in blessuretijd zit en de wedstrijd al gespeeld is kan je het net zo makkelijk met geel af doen.”

HBOK zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats en lijkt nu alle prijzen aan haar neus voorbij te zien gaan. Onsia: “Het kampioenschap is nu wel uit zicht met acht punten achterstand, maar de nacompetitie gaan we halen. Daar ben ik van overtuigd. We spelen goed, dus als we dit doorzetten moeten we het gewoon gaan redden.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)