Foto Jaap Maars: Wouter Kloes van HBOK (l) in duel met Calvin Koster van Aalsmeer

HBOK grote winnaar in 2A

HBOK uit Zunderdorp is de grote winnaar van dit weekend in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Don Guezen versloeg het op de tweede plaats staande Aalsmeer met 1-2 en zag de koploper en de nummers drie en vier, WVHEDW, DVVA en AMVJ, allemaal gelijkspelen. De achterstand op de koppositie bedraagt nu nog maar vijf punten en de Zunderdorpers hebben nog een wedstrijd te goed tegen AMVJ.

Koen van Haaren was de grote man aan de kant van de Zunderdorpers. Zijn twee doelpunten 0-1, en 1-2) bezorgde zijn team een gezellig terugreis. Voor Aalsmeer was het de eerste nederlaag van het seizoen. Van Haaren: “Ja dat was een lekker middagje. Voor het team en voor mij. Ik heb lang moeten wachten op mijn kans in de basis. Gelukkig heb ik hem gegrepen. Als invaller heb ik ook al gescoord maar dit voelt toch beter aan.”

Van Haaren begon het seizoen geblesseerd (hij liep een bovenbeen blessure op in het laatste beker duel) en moest lange tijd vanaf de bak toekijken hoe zijn teamgenoten het deden. “De trainer (Don Guezen, red.) koos steeds voor iemand anders en tegen DVVA kwam ik te laat.” Gino Scheffer,  Ara Heuvel of Robbert Miedema kregen steeds de voorkeur boven Van Haaren maar tegen Aalsmeer kreeg hij zijn kans en die greep hij met beide handen aan. Dit kwam mede door dat Ara Heuvel vanwege zijn werk niet meer twee keer kan trainen en dus vorige week naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor HBOK heeft gespeeld.

Foto Jaap Maars: Aalsmeer treurt na de nederlaag tegen HBOK

Al na vijf minuten opende Van Haaren de score. Van Haaren: “Een vrije trap werd door hun doelman (Ray Smidt, red.) niet klem vast gepakt en in de rebound kon ik van dichtbij heel makkelijk binnen schieten. Daarna wilde de defensie van HBOK voor geen meter wijken voor de aanvalsdrang van de thuisploeg. Voor de openingsgoal waren Thomas Harte en topscorer Clavin Koster dicht bij een treffer maar tot twee maal toe was doelman Yort Willems op zijn hoede.

Het doelpunt van Aalsmeer kwam van HBOK speler Jesse Wijnahr. Een voorzet van Chico van Soelen belandde nog voordat Koster kon inkoppen op het hoofd van Wijnahr die Willems nu wel kansloos liet.

Tien minuten na rust maakte Van Haaren zijn tweede treffer. Van Haaren: “Ik werd aangespeeld op de rand van de zestien meter en draaide naar mijn linkerbeen. Die zat er lekker in.”

Aalsmeer ging vol op jacht naar de gelijkmaker die het ook wel verdiende. Die treffer kwam er dus niet. “Nee ik heb geen zin in een praatje. Ik ben pissed-off”, reageerde Aalsmeer trainer Anthony Servinus na de wedstrijd. Later kwam de trainer op zijn woorden terug. Servinus: “ We hebben het in deze topper knullig weggegeven. We hebben totaal onnodig verloren. HBOK heeft twee kansen gehad en daar hadden ze genoeg aan.”