Home / Algemeen / HBOK gunt assistent Marc Onsia debuut als hoofdtrainer

HBOK gunt assistent Marc Onsia debuut als hoofdtrainer

Marc Onsia volgt Wessel Colijn na dit seizoen op als hoofdtrainer van HBOK. Onsia, momenteel assistent van de vertrekkende Colijn, begint dan bij de zaterdag tweedeklasser aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke.

“Toen Wessel bekend maakte te zullen vertrekken, was het snel rond”, zegt Onsia, die ook de leiding heeft over het tweede elftal. “De gesprekken waren erg positief, we weten ook precies wat we aan elkaar hebben. Ik heb nog niet de beschikking over de juiste papieren, maar daar ben ik in maart mee klaar. Ik heb er heel veel zin in.”

HBOK is erg te spreken over Onsia, die momenteel ook al het tweede elftal onder zijn hoede heeft. “Marc bezit volgens ons over voldoende voetbaltechnische en -tactische kwaliteit om hem zijn debuut als hoofdtrainer bij HBOK te gunnen”, laat het bestuur in een reactie weten. “Na de afgelopen twee seizoenen als assistent-trainer zal hij van ons de kans krijgen om zich te bewijzen.”

Onsia heeft al een kijkje in de keuken gekregen in Zunderdorp. Twee jaar geleden was hij assistent van Don Guezen toen HBOK uit de eerste klasse degradeerde, dit seizoen vallen de prestaties onder Wessel Colijn tegen. Onsia wil een aantal dingen veranderen als hij straks de touwtjes in handen krijgt. “We gaan in ieder geval in een ander systeem spelen. Nu spelen we 4-4-2, ik wil 4-3-3 spelen. Daarnaast ben je natuurlijk afhankelijk van het materiaal, dat wordt even afwachten.”

Zo kende HBOK na de degradatie een grote leegloop en moest een nieuw elftal eerst nog aan elkaar wennen. “In de zomer gingen een aantal bepalende spelers weg. Die probeer ik nu weer warm te maken voor een terugkeer.” Die zullen dan terugkeren in de zaterdag tweede klasse, want ondanks de tegenvallende elfde plaats, heeft Onsia er nog veel vertrouwen in dat de Zunderdorpers zich zullen handhaven. “Wij blijven erin. Schrijf dat maar op.”

Foto boven: De nieuwe hoofdtrainer Marc Onsia (midden), geflankeerd door Jaap Ronday (links) en Daan Braspenning (rechts)