HBOK haalt ook Smit (OSV) en Van ’t Woud (IVV)

Zaterdag tweedeklasser HBOK heeft zich verder versterkt. De ploeg uit Zunderdorp heeft Jim Smit en Roy van ’t Woud aangetrokken. Smit komt over van OSV zondag en Van ’t Woud maakt de overstap van IVV, dat eveneens uitkomt in de zondag derde klasse C. “Ik wilde graag een stap omhoog maken”, vertelt Smit.

Met het aantrekken van het tweetal heeft HBOK de achtste en negende aanwinst binnen. De ploeg, die dit seizoen nog onder leiding staat van trainer Wessel Colijn, trok eerder Randy Hondius (Argon) aan. “Bij OSV speel ik nu voor het tweede jaar op rij in het eerste”, vervolgt de 20-jarige Smit, die met OSV kampioen werd in de vierde klasse. “Dat is tot nog toe het hoogtepunt in de drie jaar dat ik in Amsterdam-Noord speel.”

De verdediger hoopt HBOK verder te kunnen groeien als voetballer. “Ik wilde graag op zaterdag spelen en bij een club, die op een hoger niveau speelt. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf als voetballer blijf uitdagen.”

Eerst hoopt de Smit het seizoen op gepaste wijze bij OSV af te sluiten. “De kans dat wij nog kampioen gaan worden, is heel klein. Ik hoop dat we in de nacompetitie kunnen pieken. Het zou geweldig zijn als ik met een promotie op zak afscheid kan nemen van OSV, waar ik met veel plezier heb gespeeld.”

HBOK, dat volgend seizoen getraind gaat worden door Marc Onsia, strijdt in de tweede klasse A om de laatste periodetitel. Smit: “Het zou geweldig zijn als ze promoveren, maar ik ga er vanuit dat ik volgend seizoen in de tweede klasse speel. Het doel is om met HBOK mee te doen in de strijd om promotie naar de eerste klasse.”

Van ’t Woud, die overkomt van IVV, moet zich in de komende competitieduels veilig zien te spelen. IVV heeft maar twee punten meer hekkensluiter Zwanenburg in de zondag derde klasse C.

Foto boven: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)