HBOK herenigt Omar el Aamrani (DCG) met broer Mostapha

Zaterdag derdeklasser HBOK kan volgend seizoen rekenen op de gebroeders El Aamrani in de aanval. Omar komt over van DCG, waar hij na één seizoen vertrekt, om ‘eindelijk’ met zijn vijf jaar oudere broer Mostapha samen te spelen.

Het was een langgekoesterde wens van Omar El Aamrani om eens met zijn broer te voetballen. In het seizoen 2010/11 lukte dat bij Young Boys niet helemaal, omdat hij destijds als eerstejaars senior weinig aan spelen toekwam. “Nu krijg ik van HBOK een nieuwe kans”, zegt de 26-jarige aanvaller. Toen hij van de interesse hoorde, was El Aamrani direct enthousiast. “Dan kunnen we samen in de aanval staan. Geen concurrentiestrijd? Dan ben ik bang dat ik op de bank moet zitten, haha. Mostapha is enorm ervaren en ik leer nog veel van hem.”

Samen spraken ze al over wat de jongste telg te wachten staat in Zunderdorp. HBOK stevent af op het kampioenschap en daarmee een terugkeer in de tweede klasse. “Er zijn veel goede spelers en het is niet vanzelfsprekend dat ik zomaar in de basis kom te staan.” Bovendien hoeft hun vader (‘onze trouwste supporter’) niet meer beide weekenddagen op pad om zijn zoons te zien voetballen. “Hij gaat altijd mee naar wedstrijden, zowel van mij als van Mostapha. Hij vindt het ook leuk dat hij ons nu in één team kan zien spelen.”

Hoe mooi de hereniging straks ook is, de keuze om DCG te verlaten viel El Aamrani zwaar. Daar heeft hij even over getwijfeld. Zijn band met trainer Senel Cebar, met wie hij afgelopen zomer overkwam van AGB, is immers een speciale. “Ik werk al jaren met hem samen. Naast het voetbal hebben we ook goed contact. Senel geeft mij altijd het vertrouwen en onder zijn vleugels ben ik weer een beetje gaan bloeien.” Bovendien bevalt het hem bij DCG ook goed. “We hebben een fijne selectie, echt een heel hecht team. Ik heb het behoorlijk naar mijn zin en wil het graag afsluiten met een kampioenschap. Dat is het minste wat ik kan teruggeven aan Senel en het team.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)