HBOK in topper genadeloos onderuit tegen routiniers van EDO

De topper in de zaterdag tweede klasse A tussen de twee ongeslagen koploper HBOK en EDO is voor de thuisploeg op een grote teleurstelling uitgelopen: 0-3. De routiniers uit Haarlem waren efficiënt met de kansen. Bovendien is EDO nu alleen koploper.

Vooral het groot aantal tegendoelpunten moet de ploeg uit Zunderdorp zorgen gaan baren. Na vier wedstrijden staat de teller inmiddels al op tien. Trainer Marc Onsia: “Van de tien was de helft een van richting veranderd schot. Tegen mindere ploegen kunnen we dat wel weer rechtzetten, maar tegen een goede ploeg als EDO is dat dodelijk. De 0-1 van Kuhlman was er ook weer zo eentje.”

HBOK had in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar de ploeg van Onsia creëerde weinig. Een schotje van Max Sajet en een kopbal van Joey Noordenbos waren niet meer dan hele kleine speldenprikjes. De enige echte goede kans was voor Sverre Ubbels. Na een combinatie met Noordenbos strandde hij uiteindelijk op doelman Alex Bindinga.

Volgens Onsia was het kantelpunt het inbrengen van Joost Kuhlman, die wegens een knieblessure op de bank begon. Noodgedwongen moest hij na 25 minuten al invallen voor de geblesseerde Ton Koppert. Onsia: “Kuhlman maakte het verschil. Zo sterk aan de bal, leep en altijd zorgend voor dreiging.” De aanvaller kapte Ubbels uit en schoot via de verdediger de 0-1 binnen waardoor doelman Raymond Dirven kansloos was. Het was het ideale scenario voor de bezoeker, die dit seizoen pas één doelpunt tegen kregen (eigen doelpunt). Jeroen Ketting raakte vlak voor rust nog de paal, anders was het over en uit geweest voor HBOK.

Foto Rikus de Lange | Joey Noordenbos (m) kwam er niet aan tegen de ervaren verdedigers van EDO

Dat was het uiteindelijk tien minuten na rust. Een lange bal werd door Ketting met het hoofd keurig klaargelegd voor Bob Kemper (0-2) en halverwege de tweede helft werd het op bijna identieke wijze ook 0-3. Weer kopte Ketting de bal goed terug. Frank Zinhagel (ex-OFC) speelde een tegenstander uit en klopte vervolgens tergend langzaam Dirven voor de derde goal.

Foto Rikus de Lange | Dirven gaat gestrekt op een inzet van Frank Zinhagel

De wedstrijd was gespeeld en HBOK ontsnapte aan een grote nederlaag. Dirven voorkwam een treffer van Dion Esajas en hij moest ook nog een bal van de doellijn halen na een verkeerde terugspeelbal. Aan de andere kant was HBOK onmachtig. Ronday en Noordenbos waren zorgvuldig aan banden gelegd. Onsia: “En als het middenveld dan ook niet draait, is de nederlaag snel verklaard. Het kan een keer gebeuren. Een keertje verliezen kan altijd.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.