HBOK kampioen na zege op directe concurrent Beursbengels

In Zunderdorp is HBOK kampioen van de tweede klasse A geworden. Het elftal van Don Guezen versloeg directe concurrent Beursbengels met 2-1 dankzij twee goals van Tom Clobus. Door de zege zijn de dorpsbewoners niet meer te achterhalen en keren zij binnen twee jaar weer terug in de eerste klasse. Het Amsterdamsche Voetbal was erbij en komt zondag met een uitgebreide samenvatting en reacties.

Voorafgaand aan het duel waren de belangen duidelijk. HBOK zou bij een overwinning de titel grijpen terwijl Beursbengels met een zege de koppositie zou overnemen. Bij HBOK ontbrak deze middag clubtopscorer Joey Noordenbos vannwege een schoring, de bezoekers moesten het zonder Dennis Gerritsen doen.

In de eerste helft acteerde Beursbengels erg matig. Het elftal van Dennis Koorn stond niet goed en speelde veel te slordig om HBOK in de problemen te brengen. De thuisclub was daarentegen erg fel en kwam in de zevende minuut op voorsprong. Tom Clobus schoot een vrije trap vanaf achttien meter fraai in de verre hoe en zorgde zo voor de snelle 1-0. Na de openingstreffer mocht Beursbengels haar doelman Betram de Langen danken dat het niet al heel snel op een grote achterstand stond. De doelman greep een aantal keren uitstekend in waardoor Beursbengels in leven bleef. Na een half uur kwamen de Amsterdammers iets beter in hun spel maar echt gevaarlijk werden zij niet.

IMG-20140503-WA0004

Na de thee een ander Beursbengels. Het elftal van Koorn speelde met meer geloof en overtuiging en kwam al snel aan de gelijkmaker. Ettiene Olf werd met de rug naar het doel aangespeelt waarna de spits wegdraaide en zeer fraai raakschoot, 1-1. HBOK kende een moeilijke fase en had geluk dat een kopbal van Zion Linger maar net over ging. Redelijk tegen de verhouding in kwam HBOK in de 60ste minuut opnieuw op voorsprong. Clobus schoot zijn tweede van de middag laag en hard tegen het net en zorgde zo voor dolle vreugde in Zunderdorp. In het laatste half uur probeerde Beursbengels van alles om de gelijkmaker te forceren maar het elftal speelde te matig om het HBOK nog lastig te maken. Na het laatste fluitsignaal volgde er direct een enorme ontlading bij HBOK en kon het feest bij de dorpsclub beginnen.

IMG-20140503-WA0005

Zondag een uitgebreide samenvatting en reacties van de wedstrijd tussen HBOK en Beursbengels.