HBOK klimt uit degradatiezone na winst op EVC

Zaterdag tweedeklasser HBOK heeft een hele belangrijke overwinning geboekt op concurrent EVC. De ploeg van Wessel Colijn was met 0-2 te sterk in Edam en klimt daarmee meteen naar de derde. Het was de tweede zege op rij voor de Zunderdorpers.

“Ik blijf er bij: iedereen kan nog rekening houden met HBOK”, maakte de oefenmeester duidelijk. “Wij hebben een ploeg die zeker in het linkerrijtje thuishoort. Daar heb ik het het seizoen al over gehad. Met deze zege maken we een sprong op de ranglijst, maar volgende week wacht met Monnickendam weer een cruciale wedstrijd. De swing zit er nu in ieder geval in en ik ben nergens bang voor.”

In Edam leken de drie punten nauwelijks in gevaar te komen voor HBOK. Al binnen een paar minuten kopte Sverre Ubels raak uit een hoekschop van Robin de Groot. “Dat was natuurlijk een goede start. Daarna hebben we de hele wedstrijd het spel bepaald. EVC kwam er wel iets beter in, maar tot grote kansen leidde dit niet.”

Daar had Colijn wel een verklaring voor, want met Henk Abercrombie had de oefenmeester de beschikking over ervaring in de achterhoede van de zo geplaagde spelersgroep. “We krijgen steeds meer oudere, ervaren spelers terug – onder andere van blessures – en je merkt wel wat voor verschil dat maakt. We hebben nu meer rust in ons spel.”

Toen Mauritsio Helstone na een uur spelen een goede actie van Stijn Wiedemeijer tot doelpunt promoveerde, was de wedstrijd beslist. Wiedemeijer kreeg zelf nog wel een kans om de voorsprong uit te breiden, maar zijn solo strandde in schoonheid. Het bleef uiteindelijk bij 2-0. “Deze zege is zeker verdiend.”

HBOK steeg daardoor naar de negende plaats in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Wessel Colijn verkeert echter nog wel in zorgen aangezien de voorsprong op de nacompetitieplekken slechts twee punten is. Tegen de volgende concurrent Monnickendam krijgen de Zunderdorpers een kans om verder uit te lopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Archieffoto boven: Ricky Sportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)