HBOK
Degradatie is een feit

HBOK krijgt niet wat het toekomt tegen Nunspeet

Aan spektakel geen gebrek tijdens de eerste competitiewedstrijd van HBOK in 2023. Na een matige eerste helft liet HBOK na de pauze zien wat het in huis heeft. Het was alleen niet voldoende voor een overwinning: 2-2.

HBOK begon het voetbaljaar 2023 met één doel: handhaven in de zaterdag eerste klasse en het liefst meer kleur aan het seizoen geven. Vertrekkend trainer Juan Coto gaf deze week aan – in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van het jaar – dat hij hoopt dat zijn ploeg, en iedereen die betrokken is, zijn stinkende best te doen voor dat doel.

Onder druk

Van de goede bedoelingen voor de tweede seizoenshelft kwam zaterdagmiddag aanvankelijk niet veel terecht. Binnen de kortste keren stond HBOK onder druk en kwam het nauwelijks van eigen helft. Nunspeet startte sterk en stichtte gevaar via spelhervattingen, met name de luchtmacht van de Veluwe ploeg bleek een gevaarlijk wapen. HBOK moest het vooral hebben van enkele spaarzame uitvallen. Het veldoverwicht en de mogelijkheden van het eerste kwartier kon de uitploeg daarna niet voortzetten, ook op dat moment omdat HBOK veel minder weggaf en de controle kon pakken. Zelf kansen creëren lukte de Zunderdorpers echter ook niet. Voor de uitploeg was de robuuste Max Janssen het dichtstbij, zijn vrije trap ging hard en hoog voorlangs het doel van de sterk keepende Joey Potveer.

Stroperig

Toch wist Nunspeet voor rust op voorsprong te komen en dat was eigenlijk onnodig. HBOK had controle over de wedstrijd, maar was zelf vooral slordig in de eindpass. Het spel stopte te vaak voor het strafschopgebied of de bezetting voor het doel was onvoldoende. Behoudens enkele prikjes en een bijna eigen doelpunt van Nunspeet uit een hervatting kwam het niet. Het spel liep te stroperig en niet overtuigend genoeg in het aanvallen. Daardoor liet het mogelijkheden om op het fraaie scorebord te komen onbenut. Nunspeet profiteerde wel één keer; uit een uitval met wisselpass wisten de gasten hun spits Jonathan van ’t Hof te bereiken en met een bekeken lob over Potveer mochten de geel-blauwen voor het eerst deze middag juichen: 0-1.

Veel beter

Na de pauze werd het een ander verhaal. HBOK maakte na de rust een veel betere indruk. De sterkhouders stonden op en met name Nerivio Kasanwirjo, Jeffery Bok en Max Sajet lieten zien van meerwaarde te zijn. Aan spektakel geen gebrek in Zunderdorp, maar was HBOK nog een keer in staat zich te herpakken? Dat was de grote vraag. Het antwoord was ja. De tweede tegentreffer (0-2) van de middag, die van Dominique van de Grift, bleek namelijk niet de beslissende. Maar gelijk de opmaat voor een slotoffensief van de thuisploeg. Coto wisselde met lef, bracht de gepasseerde Bilal el Amrani binnen de lijnen en ook invaller Donny Ruder bleek een belangrijke verdedigende pion in de laatste fase. Vol passie en overgave speelde HBOK va banque. Een kwartier voor het einde maakte invaller El Amrani de 1-2 op een niet te missen voorzet over rechts, van de sterk operende rechtkant. Bok en Sajet lieten zich daar niet onbetuigd. Opnieuw El Amrani zorgde voor een doelpunt; met nog tien minuten op de klok werd het spannend zowel buiten als binnen de lijnen: 2-2. Tot grote kansen leidde het niet meer, wel vermaak. De sportieve strijdbijl werd na het laatste signaal van arbiter Frank Tol begraven.

Eén punt

Met één puntje schieten beide teams weinig op en HBOK nog het minste. De matige eerste helft deed HBOK uiteindelijk deels de das om. Aan kleuren echter geen gebrek bij de ploeg van trainer Juan Coto, zo liet het na de pauze zien. Het heeft kwaliteiten, een spel met een idee. Na de rust speelde het bevlogen. Alleen tekenden de Zunderdorpers soms nog te veel buiten de lijntjes.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)