Foto Rob Beense: Andy Simpe (HBOK) en Barm van der Driest

HBOK laat ook AMVJ afhaken

HBOK heeft de topper in de zaterdag tweede klasse B met 1-3 gewonnen van AMVJ. Net als vorige week (toen DVVA werd verslagen) gaf de verliezende trainer na afloop aan niet meer mee te doen voor de titel. Na DVVA is dus nu ook AMVJ uitgeteld als het gaat om het kampioenschap.

Het waren bijna identieke woorden na afloop. Sjaak Tersteeg (trainer DVVA) had het na de nederlaag tegen HBOK over jet feit dat zijn ploeg nu even nederig moest zijn en is afgehaakt om de strijd om de titel. Maurice Kuijper van AMVJ zei vandaag na de 1-3 nederlaag: “ Ik heb vertrouwen in een goede afloop als het gaat om het halen van de nacompetitie maar om de titel doen we niet meer mee.”

Met een grote glimlach zocht de winnende trainer Don Guezen na afloop de bestuurskamer op. Naast de winst op een concurrent had hij ook net gehoor dat koploper WV-HEDW punten had laten liggen. De achterstand in verliespunten zijn er nu nog maar vier. Guezen: “Ik kijk wel degelijk naar boven maar laat WV maar de favoriet zijn. Ik ben liever de underdog.”

Tjerk Veltman (AMVJ) was  Remon Knemeijer van HBOK vaak te snel af
Tjerk Veltman (AMVJ) was Remon Knemeijer van HBOK vaak te snel af

Toch had het allemaal heel anders kunnen aflopen voor de ploeg uit Zunderdorp want als AMVJ in het eerste deel van de wedstrijd minimaal twee keer had gescoord was er niets op aan te merken geweest. AMVJ overliep HBOK in die fase. AL na zes minuten gaf de sterk spelende Tjerk Veltman een afgemeten voorzet maar Dorivaldo da Cruz en Wieger Visser kwamen allebei een teenlengte te kort om binnen te tikken. Een minuut later kopt Jimmy Jansen, wederom op aangeven van Veltman, op de paal. In de negende minuut was René Boer dicht bij een treffer en een schot van Bram van der Driest zeilde rakelings naast het doel van Yort Willems. Er waren tien minuten gespeeld.

De eerste echte mogelijkheid voor de gasten kwam na een half uur spelen toen Tom de Lange niet ‘durfde’ te koppen na een voorzet van Luke van Rheenen. Doelman Levien Rocha zag er bij die aanval niet erg zeker uit. Net zoals hij de gehele wedstrijd, bij hoge ballen, een wat onzekere indruk maakte. Toch had de thuisploeg op voorsprong moeten komen toen Da Cruz een niet te missen kans kreeg. Bij een voorzet van Veltman hij net te veel tijd nodig zodat Willems kon ingrijpen.

Foto Rob Beense: Tijn Hammer kopt vlak voor rust de 0-1 binnen

Een zeer aantrekkelijk eerste helft leverde uiteindelijk toch nog een doelpunt op. In de laatste minuut van het eerste bedrijf kopte HBOK aanvoerder Tijn Hammer een corner van De Lange binnen. Een ideaal moment maar wel tegen de verhouding in.

Na rust een heel ander spelbeeld. Het veld was door de vele regenval zwaar geworden en het middenveld werd door beide ploegen overgeslagen. Kuijper: “ HBOK ging meer druk zetten zodat we gedwongen werden om de lange bal te spelen. Wij zakten behoorlijk weg en dan heeft HBOK voldoende kwaliteit om door te drukken.” De 0-2 viel een kwartier nar rust. Invaller Gino Scheffer, die door zijn trainer net het veld in was gebracht met de woorden ‘ lachen in het veld en er gewoon drie maken’, scoorde met zijn eerste balcontact. Guezen had de lachers op zijn hand.

Invaller Gino Scheffer zorgt met zijn eerste balcontact voor de 0-2

De wedstrijd was gespeeld en HBOK verzuimde om verder afstand te nemen. Een doelpunt met een buitenspel luchtje door invaller Ousman Sonko zorgde echter dat er weer vuur in het spel kwam (1-2). Een opstootje met Edward Peeters (HBOK) met een AMVJ supporter, dat door  de goed leidende arbiter Gyuri Takacs uitstekend werd opgelost, hielp daar ook aan mee. Wieger Visser was met een kopbal nog het dichtst bij de gelijkmaker.  Vijf minuten voor tijd maakte de pas 16-jatige Stijn Wiedemeirer aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 te maken.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.