HBOK lijkt uitgespeeld na ‘schandalig’ derbyverlies tegen OSV

“Het is gewoon een drama, gewoon een schande”, waren de vernietigende woorden van HBOK-trainer Marc Onsia. De keuzeheer verloor met zijn ploeg op eigen veld de derbyclash tegen OSV, dat vanwege rood van Melle Bruijns drie kwart wedstrijd met tien man speelde: 1-2. De titel in de zaterdag tweede klasse A is ver weg voor de Zunderdorpers en de kans op een nacompetitietoetje is ook nihil.

Een verslagen Onsia na afloop in de bestuurskamer. HBOK kwam in overtal voor de rust via de Lange op 1-0, maar stond na negentig minuten opnieuw met lege handen. “Als je met een man meer voor rust op 1-0 voorkomt, moet je het duel op slot gooien. Als je dat dan niet kunt en je speelt zo slap en zo paniekerig….. Elke bal die we voor ons voeten krijgen schieten we blind weg. Je moet verder, maar nu is wel alles klaar. Je speelt nu om des keizers baard.”

OSV pakte na de 2-0 thuiszege eerder dit seizoen, wederom drie punten tegen HBOK. Gelukkig wilde Kai Meeuwsse de zege niet noemen, maar heerlijk vanzelfsprekend wel. “Lekkere punten. We hebben een moeilijk seizoen. Ik had al de hoop dat we tegen HBOK iets extra’s konden brengen. Voetballend hebben we dat niet kunnen laten zien. Maar we knokten wel met zijn allen als tijgers. En ondanks dat wij lang met tien man stonden, had ik het gevoel dat wij er twaalf hadden en zij negen. Ik vond HBOK heel pover.”

In het heerlijk lentezonnetje lieten de gasten in de openingsminuten een monsterkans liggen. Voor een leeg doel mikte Shannon Schet op aangeven van Romano Macnack naast. Meeuwsse: “Ik begrijp nog steeds niet dat hij hem mist. Hij stond denk ik een meter voor de goal.” Hierna golfde het spel op en neer, maar de bezoekers oogden dreigender. Mischa Klaver knikte uit een corner naast.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg OSV een behoorlijke tegenslag. Bruijns liep tegen een tweede gele prent op vanwege een charge op Anouar Lakbila. “Ik heb niet gezien of het terecht was, maar je krijgt dan een lastige wedstrijd en dan is het gewoon knokken”, haalt Meeuwsse deze fase terug. De keuzeheer zag Jeffrey Gits, die het veel te mooi wilde doen, een grote kans om zeep helpen voor OSV. In de laatste tien minuten voor de rust nam HBOK wat meer het initiatief. De thuisploeg was gevaarlijk via Noordenbos die teveel naar rechts streepte en Ronday die voorlangs kopte. Vlak voor de pauze was het alsnog raak. Tom de Lange opende na voorbereidend werk van Chaveiro Forster de score.

Met een man meer en een 1-0 voorsprong op zak tijdens de pauze, leek de eerste competitiezege van HBOK in 2017 in de maak. Het werd in het tweede bedrijf een groot fiasco. Met de wind tegen kreeg HBOK het leer maar moeilijk weg en OSV ging dapper op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er na iets minder dan een uur op de klok. Het moment was dubieus. Scheidsrechter Appel legde bal op de stip na hands van De Lange uit een vrije trap van Bas ter Haak. Onsia wijzend naar de fotograaf: “Hij heeft het opgenomen en is nu nog aan het zoeken.” Ook Meeuwsse was er helder over. “Geluk. Als hij hem niet geeft zegt ook niemand er wat over. Volgens Bas was het volleybal. Discutabel.”

Klaver was ijskoud vanaf de stip en zorgde voor zijn derde treffer dit seizoen tegen HBOK, alledrie vanaf elf meter. De bekende gifbeker was voor HBOK helaas nog niet leeg. Uit een corner van Hidde Rozendaal en via wat benen bracht Gits in de 72ste minuut OSV zelfs op 1-2. Na die goal was het alarmfase rood voor HBOK. De gastheren voerden de druk op, maar de samenhang was ver te zoeken. Het was breien en hopen, maar het werd op de blaren zitten. HBOK kon in het slot, op een afzwaaier van Sverre Ubbels na, geen enkele grote kans afdwingen. Rozendaal was er voor OSV met een inzet op de paal nog het dichtst bij een treffer.

Het betekende voor HBOK al de zesde nederlaag dit kalenderjaar. “Als we spelen zoals vandaag wint iedereen van ons. Het begint bij de instelling en daar moeten we het dinsdag maar eens goed over hebben. Dramatisch, meer kunnen we er niet van maken”, eindigt Onsia. De vertrekkende Meeuwsse is door de zege nagenoeg veilig. “Ik denk dat we nog een punt of drie nodig hebben. Dan zijn we veilig en dat is nu gewoon het belangrijkste.”


Na een kwartier werd de wedstrijd nog onderbroken door een gevleugelde supporter.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)