HBOK - TIJS SCHIPPER

HBOK moet bittere pil slikken bij FC De Bilt, degradatiespook klopt op de deur

In de strijd tegen degradatie moest Tijs Schipper zaterdagmiddag met zijn HBOK een bittere pil slikken. In De Bilt, bij de plaatselijke FC, werd een smadelijke nederlaag geleden. HBOK kwam niet goed voor de dag in de tweede helft, zakte door de ondergrens, en verloor uiteindelijk vrij kansloos met 5-2.

Trainer Schipper heeft, na een vliegende start met drie overwinningen achtereen en de wind flink in de zeilen, met HBOK niet de vurig gewilde overwinning in de belangrijke wedstrijd tegen FC De Bilt gepakt en ziet zo een goede kans op (in)directe handhaving door de vingers glippen. In Zunderdorp moeten ze voor het doem-scenario vrezen. In de eerste helft leek er nog zicht op een goed resultaat voor HBOK, hoewel het thuisspelende team de beste kansen kreeg.  Joey Potveer stond zijn mannetje in het doel van HBOK en was een obstakel voor de thuisclub.

Ondermaats

HBOK speelde ondermaats, maar kwam door de naar WV-HEDW vertrekkende Romello Austin na rust op een belangrijke 0-1 voorsprong. In een tijdsbestek van luttele minuten wist De Bilt de basis te leggen voor de thuiszege. Robin Nooteboom zorgde voor een snelle aansluitingstreffer en het wakker geschudde FC gaf extra gas, want Steven van den Berg tekende vervolgens voor een 2-1 voorsprong. Vanaf dat moment was HBOK het spoor totaal bijster.

Floris Blom zorgde voor nog meer zout in de HBOK-wonden na dik een uur voetballen (3-1), door koppend voor een ruime marge te zorgen. Het laatste half uur werd het niet bibberen voor De Bilt, maar juist andersom. Invaller Oualid Imoussaten maakt er ook nog 4-1 van. Voordat HBOK een tweede van de middag mocht aantekenen via Davey Claus, was het Jay Elders die eerst nog voor 5-1 zorgde.

Handhaving zeer zware klus

HBOK verliest op Sportpark Weltevreden met ruime cijfers en zit met nog vijf duels voor de boeg in een netelige situatie. Immers, de laatste drie ploegen uit zaterdag 1a degraderen rechtstreeks naar de tweede klasse, terwijl de nummers tien en elf met de periodekampioenen van de tweede klassen A, B en C volgens een vastgesteld schema wedstrijden spelen in het kader van de nacompetitie voor één plaats in de 1e klasse. Dat heet op recht een loodzware opgave, omdat HBOK eerst nog minimaal vijf punten moet goedmaken om op nacompetitie elf plek terecht te kunnen komen. Die plaats is nu stevig in handen van FC De Bilt.