HBOK ondanks nederlaag tegen BOL periodekampioen

HBOK heeft op eigen veld tegen BOL de derde periodetitel in de zaterdag tweede klasse A binnen gehaald. De ploeg van Wessel Colijn verloor weliswaar met 0-2, maar het zag concurrent AMVJ op bezoek bij OSV ook verliezen. HBOK verlengt het seizoen daarmee met minstens twee wedstrijden in de nacompetitie.

De Zunderdorpers begonnen niet goed aan de wedstrijd en hadden na bijna vijf minuten spelen al een goal tegen kunnen krijgen. Het was dat Timon Plak de bal met zijn arm meenam waardoor de scheidsrechter de goal afkeurde. Een paar minuten later was HBOK voor het eerst gevaarlijk. Mauritsio Helstone gaf de bal goed mee aan Sverre Ubbels, die op de voeten van BOL-keeper Steven Boon stuitte.

De bezoekers bleven in het eerste deel van de wedstrijd de betere ploeg. Robin de Groot was na twintig minuten dichtbij de openingstreffer voor BOL. Met een mooie stift verschalkte hij Maarten Daniels maar de keeper kreeg hulp van Henk Abercrombie die de bal nog net kon weg koppen. Vijf minuten voor rust greep De groot net op tijd in voordat Plak, na een goede pass van Koen Tros, kon uithalen in de zestien meter.

De grootste kansen bewaarden beide ploegen echter voor de slotfase van de eerste helft. Een minuut voor rust zag BOL-aanvoerder Niek Leegwater zijn schot rakelings langs de kruising vliegen en het rollertje van Helstone richting de verre hoek rolde net langs de verkeerde kant van de paal.

6N6A8632

Na de rust kwam HBOK sterker uit de kleedkamer. Helstone speelde na vijf minuten Davey de Haze vrij die zijn afstandsschot gepakt zag worden door Boon. Twee minuten later kwamen de Zunderdorpers echter ongelukkig op achterstand door de hevige wind die over het veld stond. Een voorzet vanaf rechts van Lars van der Zee waaide in één keer bij de eerste paal in het doel. Tien minuten na de goal had HBOK geluk dat de achterstand niet verdubbelt werd. Een van richting veranderd schot van Tros ging net over. Uit de volgende aanval versnelde Helstone op links, maar zag hij zijn inzet opnieuw voorlangs gaan.

Na driekwart wedstrijd brak de leukste fase van de wedstrijd aan met een aantal kansen over en weer. Eerst had Chris Rijnders de wedstrijd moeten beslissen maar oog-in-oog met Daniels faalde de aanvaller en kon de keeper met de voeten redding brengen. Een minuut later kon Helstone na een misverstand achterin alleen op Boon af. De spits wilde het echter te mooi doen en zag zijn stift gepakt worden door de doelman. Uit de daarop volgende corner werd de kopbal van Anass El Khamlichi van de lijn gehaald.

6N6A8601

Vervolgens ging HBOK alles op alles zetten en opportunistischer spelen. Tien minuten voor tijd had Stein Wiedemeijer de gelijkmaker op zijn hoofd maar de invaller kopte in kansrijke positie naast. HBOK was niet bij machte om de gelijkmaker te forceren en kreeg in de extra tijd de deksel op de neus. Sietse Brandsma en Tros gingen met z’n tweeën op Daniels af. Brandsma legde goed breed en Tros kon simpel binnen tikken: 0-2.

HBOK kon na afloop echter toch juichen toen het hoorde dat AMVJ op bezoek bij OSV had verloren. De ploeg van Colijn pakt daardoor de derde periode en gaat de nacompetitie in voor een plaats in de eerste klasse. HBOK neemt het hierin op tegen Montfoort. Volgende week zaterdag spelen de Zunderdorpers de eerste wedstrijd thuis. Een week later volgt de return.

Kijk hier voor de overige uitslagen en de eindstand in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)