HBOK ondanks zege op Marken geen periodekampioen

Met een krappe personele bezetting heeft HBOK tegen Marken gedaan wat het moest doen. De ploeg van trainer Marc Onsia won op eigen veld met 2-1 van Marken. Voor de eerste periode was het niet genoeg. Die ging naar ZOB dat op bezoek bij Opperdoes met 0-7 uithaalde. De gedeelde koppositie in de zaterdag tweede klasse A blijft gehandhaafd.

Voor de Zunderdorpers was het behoorlijk puzzelen. Vanwege veel blessureleed zat er slechts één speler op de bank naast Onsia. Het was voor HBOK overleven geblazen en dat er uiteindelijk ondanks de omstandigheden werd gewonnen, deed Onsia veel goed. “Als we zulke wedstrijden, met tegenslag in de voorbereiding, kunnen winnen, doen wij tot het eind van de competitie mee.”

20161029-hbok-marken-1

De wedstrijd viel overigens tegen. In de eerste helft liet Marken de thuisploeg het spel maken. Tot veel kansen voor HBOK leidde het niet. Dat gebeurde pas na rust. Binnen de openingsminuut van de tweede helft verscheen spits Robin Schaaf al oog-in-oog met doelman Yort Willems, maar liet deze uitgelezen mogelijkheid onbenut.

Na 67 minuten wisten de Zunderdorpers de score wel te openen. In een scrimmage kwam de bal terecht bij Schaaf, die de openingstreffer aan Joey Noordenbos gunde: 1-0. Nog geen vier minuten later kreeg de thuisploeg de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar werd een strafschop van aanvoerder Tom de Lange gekeerd door Willems.

20161029-hbok-marken-3

Acht minuten voor tijd besliste HBOK de wedstrijd via Jesse Braspenning: 2-0. “Een fantastisch uitgespeelde counter, echt uit het boekje”, was Onsia lovend. Noordenbos kreeg vervolgens nog een goede mogelijkheid op de derde treffer, maar schoof de bal voorlangs. Dat Jeffrey Veerman namens Marken uiteindelijk de eindstand bepaalde op 2-1 was slechts voor de statistieken.

20161029-hbok-marken-2

HBOK blijft gedeeld koploper, maar zag ZOB er met de eerste prijs van het seizoen vandoor gaan. Het mislopen van de periodetitel is voor Onsia niet erg. “We hadden er eigenlijk al rekening mee gehouden. Op de bank zeiden we tegen elkaar: als we elke periode (21 punten uit acht wedstrijden, red.) zo presteren, worden we kampioen. En de beste bloemen krijg je pas aan de finish.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.