HBOK op valreep naast Ajax

HBOK en Ajax hebben in Zunderdorp de punten gedeeld: 2-2. Terecht was dat niet. De blessuretijd deed Ajax tot twee keer toe de das om. In de 97ste (!) minuut zorgde invuller Randall Henshuys voor de gelijkmaker.

Ondanks het puntverlies is Ajax wel de nieuwe koploper in de zaterdag eersteklasse A. Concurrent Swift verloor namelijk met 5-3 bij Marken. Ajax neemt nu de leiding over omdat het een beter doelsaldo heeft. Gezien het wedstrijdbeeld had het eigenlijk twee punten meer moeten hebben dan Swift.

Alle aandacht ging voor het duel uit naar Dennis Kaars. De spits die de overstap van HBOK naar Ajax maakte. Een net zo belangrijke rol was weggelegd voor Paul Michielsen. De verdediger speelde in het verleden voor Ajax en verdedigde nu de kleuren van de thuisploeg. Michielsen week geen seconde van de zijde van Kaars. Op de eerste twintig minuten na was Kaars onzichtbaar maar daarin liet hij wel zien dat hij over uitstekende kwaliteiten beschikt. Ajax was heer en meester in de openingsfase. Teerink redde oog in oog met Sergio Parris en ook Ara Heuvel wist niet te scoren. De openingstreffer kwam op naam van linksback Michiel Foppen. In eerste instantie verdween zijn vrije trap in de muur maar de rebound trof wel doel. De thuisploeg had niets in te brengen, kwam kwalitatief te kort, maar werkte wel hard. Dat werd in de blessuretijd beloont met een treffer. Het was niet eens een echte kans maar uitblinker Luke van Rheenen kopte een corner van Dustin Westerkamp goed binnen.

In de tweede helft zakte het niveau van Ajax naar een bedenkelijk niveau. Wel meer balbezit, maar nauwelijks tot geen kansen. Wederom was het een vrije trap van Foppen die doel trof. Teerkink had slecht zicht op de bal en zag hem ook nog eens van richting veranderd worden. De ploeg van Bart Logchies vergat daarna verder afstand te nemen. HBOK begon te geloven in een gelijkspel en stroopte de mouwen nog eens op. Dat leverde uiteindelijk nog het gewenste resultaat op. Diep in de blessuretijd (wegens lang oponthoud vanwege een blessure bij HBOK speler Wesley van der Hoek) tikte invaller Randall Henshuys de 2-2 binnen. Ajax keeper Danny Been redde in eerste instantie goed maar liet uit de daaropvolgende corner de bal los waarvan HBOK dus kon profiteren.

Een samenvatting van het duel en interviews kunt u zondag vanaf 18:00 uur zien op deze site.

Dennis Kaars (Ajax) in duel met Paul Michielsen (HBOK)