Foto Rob Beense: Abercrombie viert zijn treffer tegen Monnickendam

HBOK op weg naar een prijs

HBOK heeft zaterdag in de tweede klasse A weer een goede stap gezet richting het winnen van de tweede periode. Zover is het echter nog lang niet maar de ploeg van Don Guezen  is na het winnen van Monnickendam (1-3) wel op de goede weg. Het scheelt natuurlijk ook dat koploper WV-HEDW niet meer meetelt in die tweede periode.

Op het pas aangelegde kunstgrasveld van Monnickendam kwam het spel van HBOK uitstekend uit de verf. DE ploeg van Guezen heeft wel eens moeite met het spelen op slechte velden maar daar was zaterdag geen sprake van.  Guezen: “Wij hebben niet voor niets thuis al drie keer verloren en uit nog niet. Dat heeft zeker iets met het veld te maken. We doen er alles aan om thuis ook een goed veld te hebben maar er wordt gewoon te veel op gespeeld. Het kan nu eenmaal niet anders.”

Foto Rob Beense: Wouter Kloes (l) in actie namens HBOK
Foto Rob Beense: Abercrombie reageert emotioneel na een gemiste kans. Toch scoorde hij twee keer voor HBOK

Tegen Monnickendam domineerde de Zunderdorpers de eerste helft volledig. Het was aan de eindpass te danken dat het bij rust slechts 0-2 stond anders was de wedstrijd al in een vele eerder stadium beslist.  In de twintigste minuut werd het dan eindelijk 0-1.  Henk Abercrombie werkte een steekbal van Tom de Lange goed af. Ondanks dat HBOK daarna slordig met de kansen omging werd het toch binnen het half uur 0-2.

Weer was het Abercrombie die aan het eind van een mooie aanval doeltreffend afrondde. Een vrije trap van Tom de Lange werd door Van Haaren doorgekopt en Abercrombie gaf het laatste zetje met zijn hoofd voor de 0-2. Een goede combinatie over meerdere schijven had al eerder de 0-2 op moeten leveren maar Van Haaren raakte de paal.

Foto Rob Beense: strijd om de bal tijdens Monnickendam-HBOK

In de tweede helft was duidelijk zichtbaar dat Monnickendam niets te verliezen had en alles op alles speelde. Een discutabele overtreding van HBOK doelman Yort Willems werd door de, verder goed fluitende, scheidsrechter met een penalty bestraft. De aansluiting was een feit 1-2.

In het resterende kwartier verzuimt HBOK afstand te nemen. Met Gino Scheffer en Robbert Miedema als vervangers voor Andy Simpe en Koen van Haaren probeerde Guezen in de aanvalslinie wat meer druk te zetten. Het bleke een goede wissel want tien minuten voor tijd bepaalde invaller Robbert Miedema op aangeven van De Lange de eindstand op 1-3.

Guezen: “Een zeer verdiende overwinning en nu op naar volgende week als we thuis spelen tegen NFC. Op dit moment onze concurrent in de tweede periode. Zij haalden uit tegen Zandvoort maar ik weet weinig over de ploeg van Patrick Lokken. Ik zal mijn huiswerk gaan doen. Al denk ik eerlijk gezegd niet dat het doorgaat want er wordt veel regen voorspelt en wij hebben, zoals eerder gezegd, een niet al te best veld.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)