HBOK pakt ten koste van Overbos vijfde zege op rij

Een seizoen met twee gezichten. Zo valt langzamerhand het voetbaljaar van HBOK te omschrijven. Na een zwakke start kunnen de Zunderdorpers inmiddels gaan denken aan het linkerrijtje van de zaterdag tweede klasse A. Op eigen bodem werd Overbos in de slotfase met 2-0 verslagen door doelpunten van Mauritio Hellstone en Stein Wiedemeijer. Het betekende de vijfde zege op rij voor de ploeg van trainer Wessel Colijn.

”We zijn aan een hele mooie serie bezig! Na de winterstop met het terugkeren van ervaren spelers als Henk Abercrombie, Tijn Hammer en Robin de Groot zie je dat er veel rust meer in de ploeg zit. Meer volwassenheid en hier trekken de andere jongere jongens zich goed aan op. We hebben nu 25 punten en we zijn zo goed als veilig”, aldus een enthousiaste Colijn na afloop.

HBOK-Overbos-02

Het begon allemaal niet van een leien dakje voor HBOK. De gasten openden sterk met snel combinatiespel en dwongen hiermee fouten af bij de thuisploeg. Binnen vijf minuten lag de bal in het netje bij HBOK, maar spits Maarten Wels werd vanwege buitenspel afgevlagd. Overbos hield het betere van het spel en was een paar keer dreigend via wat halve mogelijkheden. De grootste was voor verdediger Alex Golsteijn die vrij kon inkoppen, maar net wat centimeters tekort kwam om het leer te raken.

Halverwege het eerste bedrijf kwam HBOK wat beter in de wedstrijd. Davey de Haze bemoeide zich voorin. De middenvelder die volgend seizoen naar De Dijk vertrekt zag zijn eerste poging voor langs vliegen en bij zijn tweede wapenfeit werd hij net op tijd afgestopt door Yorbin den Ouden.

HBOK-Overbos-01

Nadat Maarten Daniels een vrije trap van Noud Bruchner uit de rechterbovenhoek tikte, vond ook HBOK het net. Hellstone scoorde uit de rebound van een grote kans voor Marcel Koning. Arbiter Van der Laak wees in eerste instantie naar de middenstip, maar kwam hier na overleg met de Overbos-grensrechter op terug. ”Een raadsel waarom dit doelpunt werd afgekeurd. Een vreemde beslissing”, vindt Colijn. Een minuut later had Hellstone alsnog de openingstreffer op de schoen, maar de aanvaller verprutste deze ogenschijnlijk eenvoudige kans.

Na de pauze was het een gelijkopgaande wedstrijd, maar waren de betere kansen voor HBOK. De Haze stuitte van dichtbij op doelman Donovan Partosoebroto en Wiedemeijer kopte halverwege de tweede helft recht in de handen van diezelfde sluitpost. Ondanks dat er verder niet veel grote kansen vielen te noteren na rust was de spanning nooit weg. ”Hij valt vanzelf”’, schreeuwde Colijn zijn troepen nog toe.

HBOK-Overbos-05

De oefenmeester kreeg gelijk, al moest hij wel wachten tot de slotminuten. Hellstone kopte HBOK op de bevrijdende 1-0 en leidde opnieuw de zege in voor de Zunderdorpers. In de laatste seconden bereikte De Haze via een slim kopballetje Wiedemeijer die keurig de verre hoek vond: 2-0. Door de zege mag HBOK zich ondertussen middenmoter noemen en is het de derde periode goed begonnen met zes punten uit twee duels. ”Nog zeven te wedstrijden te gaan en we zien wel waar het schip strandt”, blikt Colijn vooruit.

Verliezend trainer Stefan Teeken vond dat zijn ploeg niet onder deed vanmiddag, maar staat wel met lege handen. ”Een zure nederlaag. Een gelijkwaardige wedstrijd. Met een punt was ik al tevreden in deze moeilijke fase waarin we problemen met de bezetting hebben. Komende weken hoop ik dat er weer wat meer jongens terugkomen. Ik zie dan het ons wel redden in de komende vier wedstrijden tegen vier ploegen die onder ons staan (Castricum, EVC, Monnickendam en Reiger Boys red.).”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange