HBOK pakt periode bij Opperdoes

HBOK heeft vanavond de periodetitel in de tweede periode gepakt door met 2-3 bij Opperdoes te winnen. Voor de Amsterdammers een mooie prijs met verzekering voor de nacompetitie. Voor Opperdoes teleurstellend, want de gastheren uit het gelijknamige dorpje hadden gezien de tweede helft wel recht op een punt. Alleen WVHEDW zou HBOK nog voorbij kunnen gaan in de tweede periode, maar die ploeg telt niet mee, aangezien zij de eerste periode al wonnen. Opperdoes zal waarschijnlijk niet rechtstreeks degraderen. De ploeg heeft daarbij ook nog de kans om de nacompetitie te ontlopen.

Ergens tussen Hoorn en Medemblik is het veld van van Opperdoes te vinden. Op een uurtje afstand van Amsterdam speelde zich vanavond een hevig gevecht af. De thuisploeg was geenszins van plan om aan een feestje van HBOK mee te werken. Toch nam HBOK wel meteen het initiatief en werd in de tiende minuut al beloond hiervoor. Koen van Haaren kreeg de bal op rand zestien meter na een dribbel van Andy Simpe. Van Haaren draaide zich om en schoot goed in.  Met deze 0-1 op zak bouwde HBOK rustig door en had het waarschijnlijk ook direct daarna een penalty moeten hebben, toen Simpe duidelijk onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Adriaan Bax besloot anders. Er kwam nog een hele grote kans voor HBOK, toen Jesse Annoh-Weinaar de bal goed voorgaf. Gino Scheffer stond geheel vrij, maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Misschien een keerpunt in de wedstrijd, want Opperdoes begon er hierna steeds meer in te geloven. Met name Roy Janssens van de thuisploeg begon steeds gevaarlijker te worden en hij kreeg wel erg veel ruimte af en toe. Net voor rust kreeg HBOK de gelijkmaker om zijn oren. Niels Putting van Opperdoes gaf een mooi balletje op teamgenoot Kevin Grent, die al even mooi de bal inschoot. Geen feest dus nog voor HBOK met een 1-1 ruststand.

09042013 Opperdoes-HBOK 3

Na rust leek het gelijk op te gaan, maar HBOK sloeg wederom snel toe. Luke van Rheenen nam de bal aan, dreigde met rechts, kapte naar links en schoot de bal in de benedenhoek. Een fraai doelpunt dat genoeg leek voor de periodetitel. Van Rheenen moest even later om een wissel vragen. Hij had geen lenzen in en de invallende duisternis was funest voor zijn zicht. De 1-2 voorsprong zou HBOK vertrouwen moeten geven, maar het was Opperdoes die vanaf dit moment veel sterker werd. Met goed spel werd HBOK terug gedrongen en ging het publiek erachter staan. Peter Smit loste een schot op HBOK keeper Yort Willems en Janssens bleef dreigend opkomen. Waar HBOK zich verdedigend op de been moest houden, was de gevraagde wissel van Van Rheenen de uiteindelijke oplossing. De 17-jarige B-junior Stein Wiedemeijer kwam voor hem in de plaats en hij toonde zijn klasse in een van de spaarzame aanvallen van HBOK op dat moment. Wiedemeijer liet met een geraffineerde voetbeweging zijn tegenstander staan en liep door naar de goal, waar hij zeer beheerst afwerkte.

09042013 Opperdoes-HBOK 2

Zelfs met de 1-3 voorsprong was HBOK nog niet veilig. Het team van Opperdoes, waarin tien spelers uit het eigen dorp spelen, wilde nog niet opgeven. In de duisternis zochten zij de aansluiting en uitblinker Janssens deed dit. Op de rand zestien meter controleerde hij de bal half, maar wel genoeg om hem vervolgens over Willems in het doel te werken. Een verdiende goal voor Janssens. De laatste vijf minuten nog even billenknijpen voor HBOK. Opperdoes pompte veelvuldig de bal richting doel en duisternis, resulterend in een paar kopkansen. Scoren lukte echter niet meer en toen scheidsrechter Bax affloot had HBOK zijn periodetitel en stond Opperdoes met lege handen.

De coaches van beide teams hadden uiteraard andere gevoelens na de wedstrijd.

Don Guezen van HBOK.
Guezen:’Ik probeerde te blijven voetballen, maar dat lukte niet meer de tweede helft. Opperdoes kwam heel goed terug, complimenten daarvoor. Een periodetitel is natuurlijk wel heel lekker.’

Volkert Jan Putting van Opperdoes.
Putting:’Het begin was moeilijk voor ons. Zij zetten ons vast en wij kwamen er niet onderuit. In de tweede helft waren we de betere, maar zuur voor ons dat we er niet van profiteren. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest.’

HBOK heeft hiermee een nacompetitieplek en hoopt op veel puntverlies van WVHEDW, zodat het kampioenschap ook nog een mogelijkheid is. Reëler is het waarschijnlijk om in juni in de nacompetitie te pieken om promotie af te dwingen.

Met speciale dank aan fotograaf Piet Wijdenes van Opperdoes.

09042013 Opperdoes-HBOK 4

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)