HBOK pakt zege bij NFC

In Amstelveen heeft HBOK terecht gewonnen van NFC. Waar de wedstrijd in de eerste helft nog redelijk gelijk op ging was het elftal van Don Guezen in de tweede helft duidelijk de betere. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor de bezoekende partij. De score had veel hoger kunnen uitvallen als HBOK zorgvuldiger met de kansen om was gegaan.

Nadat scheidsrechter Annegarn voor het eerste fluitsignaal blies nam HBOK het initiatief in de wedstrijd . In de zesde minuut resulteerde dit in de eerste mogelijkheid van het duel. Joey Noordebos kreeg de vrije doortocht richting NFC doelman Ramon Essed. De HBOK spits schoot echter over. Na een kwartier spelen liet de thuisclub voor het eerst van zich horen. Een prima corner van Diego Media wist Jessy Lissaur op goal te koppen. Doelman Mike Oudshorn kon de bal knap onder de lat vandaan tikken.

Foto Jos Spitteler: NFC heeft geen keepr en daarom moest Speler Ramon Essed het doel verdedigen.

Het tempo in de wedstrijd was hoog en het spel ging heen en weer met aan beide kanten een aantal mogelijkheden. Vlak voor rust kwam NFC uit het niets op voorsprong.  Na een verkeerde pass van doelman Oudshoorn kwam de bal bij Jorn Berens terecht. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot vanaf 35 meter op een schitterende manier raak. Zo gingen beide elftallen rusten met een ietwat geflatteerde voorsprong voor NFC.

Na de onderbreking kwam HBOK furieus uit de kleedkamer. Nadat de NFC verdediging Noordebos nog van score kon houden was het in de 47ste minuut wel raak. De bal belande bij Tommy Clobus en de spits schoot hard en laag in de lange hoek. HBOK bleef na de gelijkmaker de bovenliggende partij en het was wachten op de tweede treffer. Deze kwam er uiteindelijk in de zestigste minuut. Clobus trok de bal vanaf de achterlijn laag voor en de net ingevallen Tom de Lange schoot de 1-2 binnen.

Foto Jos Spitteler: Jorn Beerens (r) zette NFC op voorsprong

Vijf minuten later leek HBOK zichzelf lelijk in de vingers te snijden. Miles Tichelaar ontving namelijk zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. NFC trianer Patrick Lokken reageerde hier direct op door om te schakelen naar een 4-3-3 systeem. Dit mocht echter niet baten voor de gastheren. HBOK bleef simpel overeind en kreeg zelfs nog een aantal dotten van kansen. Vooral Noordebos had zijn vizier deze middag niet op scherp staan en hierdoor eindigde het duel in een 1-2 overwinning voor de gasten.

Foto Jos Spitteler:
Foto Jos Spitteler: HBOK was in de tweede helft oppermachtig

HBOK trainer Guezen was van mening dat zijn elftal de overwinning verdiende. “In de eerste helft vond ik  ons al beter, in de tweede helft waren  we helemaal de bovenliggende partij. Als we in de tweede helft voorin scherper waren had de score veel hoger uit kunnen vallen, dit is zeker nog voor verbetering vatbaar.”

Ook NFC trainer Lokken vond de uitslag terecht. “ In de eerste helft konden we het nog redelijk bijbenen maar na rust zag je duidelijk dat we nog conditie te kort komen. Doordat we redelijk laat zijn begonnen in de voorbereiding is mijn elftal nog niet zo fit als de tegenstander vandaag was en leden we een terechte nederlaag.”