HBOK profiteert van misstap WV

In de zaterdag tweede klasse A heeft de spanning weer een beetje toegenomen. Koploper WV-HEDW kwam niet verder dan 3-3 tegen Monnickendam. HBOK profiteerde door Overbos met 4-0 te verslaan. OSV maakte korte metten met Haarlem Kennemerland. Aalsmeer en DVVA deelden de punten.

Koploper WV-HEDW moest heel diep gaan om een goed resultaat over te houden tegen Monnickendam. Bij rust keek de ploeg van Martin Steenvoorden aan tegen een 3-1 achterstand. Het werd uiteindelijk 3-3. Monnickendam speelde over het hele veld 1 op1 en koos een beetje voor ‘de dood of de gladiolen’ . Omdat WV het niet gelijk afstrafte ontpopte zich een leuke wedstrijd. Voor rust scoorde Kid Ronday twee keer voor de thuisploeg. De derde treffer werd gemaakt door Kay Rensen. Voor de Amsterdammers was Jesse Stroomberg trefzeker.

Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg maar daarna domineerde de koploper. Het resulteerde al snel in een treffer van Djoere de Jong die tien minuten voor tijd ook voor de 3-3 zou zorgen. In de slotfase werden aan beide kante nog een doelpunt afgekeurd door de niet strek fluitende Peter Beudeker. Teammanager Ronald Nijssen: “ Het was een opwindende tweede helft en we hebben het volgens mij in eerste instantie een beetje onderschat. Gelukkig hebben we ons hersteld en valt de schade mee.”

Foto Rob Beense: Stijn Wiedemeijer zorgde namens HBOK voor de 2-0

HBOK profiteerde van de halve misstap van WV-HEDW. De ploeg van Don Guezen won op eigen veld met 4-0 van laagvlieger Overbos.  Guezen: “We hadden echt een bliksemstart. Na een kwartier stonden we al met 3-0 voor.”

Na acht minuten lag de bal er al in op een het goed bespeelbare veld in Zunderdorp (Guezen: “Dat had ik niet verwacht want we hebben nou niet echt het beste veld van Amsterdam.”) doordat een Overbos verdediger een corner achter zijn eigen doelman kopte. Twee minuten later was het weer raak. De pas 17-jarige Stijn Wiedemeijer, eigenlijk nog een A-junior, beloonde het vertrouwen van zijn trainer door er 2-0 van te maken. Guezen: “ Stijn is een echte spits. Een beetje type Dirk Kuijt.”

Foto Rob Beense: Andy Simpe op weg naar de 4-0 eindstand

Binnen het kwartier was het ook al 3-0 nadat de vrije trap van Tom de Lange doel trof. De tweede helft was volgens de trainer wat minder. Invaller Andy Simpe bepaalde de eindstand op 4-0. Guezen: “ Dit weekend ius precies verlopen zoals ik had verwacht. Ik had het alleen niet vooraf uitgesproken. Iedereen laat punten liggen en wij hebben daar zonder problemen van geprofiteerd. We hebben niets weggegeven, vier keer gescoord en ook geen gele kaarten ontvangen. Een prima weekend voor ons en we zijn ook nog een kloploper in de tweede periode.”

OSV had geen kind aan het op de laatste plaats staande Haarlem Kennemerland. De ploeg van René Panhuis won eenvoudig met 5-1. De doelpunten vielen voornamelijk in de tweede helft. Voor rust wist alleen Melle Bruins te scoren uit een corner van Donny Sijbrands. In de tweede 45 minuten gingen alle remmen los. Twee minuten na de hervatting zorgde Niels Rietvelt op aangeven van Dick Bos voor de 2-0.

Haarlem deed vis een strafschop nog iets terug maar na een dubbele combinatie tussen Bruins en Donny Reugenbrink kon Jermaine Ristie voor de 3-1 zorgen. Uit een corner van Bos was opnieuw Rietvelt die doel trof (4-1() en het slotakkoord was voor Sebastiaan van Loenen. Hij was er als de kippen bij toen een schot van Reugenbrink via de lat terug het veld in sprong.

Kijk voor een verslag van AFC-AMVJ en Aalsmeer-DVVA elders op de site. Voor alle uitslagen de stand en het programma kunt u terecht op de klasse pagina van zaterdag 2A.

Foto’s HBOK-Overbos, Rob Beense (foto.beense.nl)