Home / Algemeen / HBOK rekent in derby af met Overbos en blijft koploper

HBOK rekent in derby af met Overbos en blijft koploper

HBOK heeft in de zaterdag tweede klasse A wederom goede zaken gedaan. De formatie van trainer Marc Onsia won op bezoek bij Overbos met 1-3 en blijft daardoor koploper, terwijl Overbos op de één-na-laatste plaats blijft staan. Bij de ploeg uit Hoofddorp moest aanvoerder Vincent Partosoebroto vlak voor rust de strijd staken. Hij werd afgevoerd met een ambulance.

“Hij kreeg een knietje in zijn rug of nek”, vertelde trainer Stefan Teeken. “Daarop besloot onze staf geen risico te nemen. Hij werd uit voorzorg direct gestabiliseerd en afgevoerd met de ambulance. Gelukkig maakt hij het weer goed. Ik heb hem alweer gesproken toen hij net op de club was.”

Overbos weerde zich in de eerste helft kranig. De thuisploeg streed voor elke meter. HBOK ging daar in mee. “Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar een groot compliment voor mijn ploeg. Iedereen heeft keihard gestreden”, vertelde een opgetogen Onsia.

Veel kansen leverde het overigens niet op in het eerste bedrijf. De thuisploeg was nog het dichtst bij een treffer, maar een schot spatte op de paal uiteen. Toch was het na rust alsnog raak voor de ploeg van Stefan Teeken. De oefenmeester zag Robin Verwer een corner binnenwerken, maar helaas voor de thuisclub stelde koploper HBOK snel orde op zaken.

Via Gregory Fernand kwam HBOK terug tot 1-1. De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van De Dijk, schoot raak na een fraaie aanval. Tom de Lange nam een voorzet op de borst aan en legde ‘m aan de rand van het strafschopgebied panklaar voor Fernand. De verdediger dacht niet en haalde doeltreffend uit. “Toen was ik wel even aan het genieten op de bank”, glimlachte Onsia, die ook in de tweede helft twee teams tot het uiterste zag gaan. “Er werd gestreden, er werden veel duels uitgevochten en er waren zelfs enkele opstootjes. Ik vond dat wij daar tot aan de 1-0 te veel in mee gingen.  Pas na die achterstand gingen we voetballen.”

Tom de Lange zorgde voor de 1-2, waarna Fernand in de negentigste minuut de eindstand op 1-3 bepaalde. Middenvelder Jesse Braspenning behield knap het overzicht na een corner van Overbos. Met een bekeken pas vanuit het eigen zestienmetergebied bereikte hij Tim Beelen. De verdediger leverde de bal vervolgens met een crosspass af bij Fernand,  die daarna zijn tweede van de middag maakte. “Het was jammer dat de 1-3 nog viel, maar ik ben tevreden over het spel van mijn ploeg. Het spel geeft ook vertrouwen voor de komende weken. Als wij elke week zo knokken als vandaag gaan wij zeker stijgen op de ranglijst”, besloot Teeken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto Rikus de Lange