HBOK vrij eenvoudig langs NFC naar volgende ronde

“Pas vooral op je benen.” Dat was het devies voor de spelers HBOK, op bezoek bij zondag vierdeklasser NFC. Zeker in de tweede helft was dit zichtbaar. De ploeg van Marc Onsia wist zich uiteindelijk vrij eenvoudig te plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker: 0-5.

In het eerste kwart van de wedstrijd was er van een groot klassenverschil, tussen de gedeeld koplopr in de zaterdag tweede klasse A en een middenmoter in de zondag vierde klasse D, geen sprake. NFC kon prima mee in het spel van de gasten en kreeg zelfs een paar aardige mogelijkheden. Koen Polfliet (van dichtbij recht op doelman Robin Thiel) en Luigi Olieberg (in vrije positie voorlangs) slaagden er echter niet in om de Amstelveners op voorsprong te zetten.

20161022-nfc-hbok-foto-george-melchers-1

Vervolgens nam HBOK het heft in handen. Waar Joey Noordenbos eerst nog van een paar meter voor de doellijn hoog over schoot, was het met 27 minuten op de klok wel raak. Jesse Braspenning was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval en hij had ongehinderd de hoek voor het uitkiezen: 0-1. Nog geen twee minuten later werd die voorsprong verdubbeld. Robin Schaaf profiteerde van een te zachte terugspeelbal en tekende voor de 0-2.

Dat was meteen ook de ruststand, omdat er vrij weinig gebeurde tussen beide ploegen. NFC was op een paar kleine kansen na niet bij machte om het HBOK echt moeilijk te maken met de 0-2 achterstand. De gasten besloten het tempo niet verder op te voeren en vonden het prima zo. “Het was geen topwedstrijd, maar daar was het kwaliteitsverschil ook te groot voor”, oordeelde HBOK-trainer Marc Onsia, die – vooral in de tweede helft – een rustig dagje beleefde.

In een tijdsbestek van anderhalve minuut beslisten de Zunderdorpers na rust de wedstrijd. Eerst maakte Joey Noordenbos oog-in-oog met NFC-doelman Ryan van Oerle geen fout (0-3). Vlak daarna wist Van Oerle nog wel het schot te keren van Noordenbos, maar was Schaaf er op tijd bij om uit de rebound voor de 0-4 te zorgen.

20161022-nfc-hbok-foto-george-melchers-lennart-van-der-leest-en-robin-schaaf

NFC probeerde nog iets terug te doen via Olieberg en Davy Oliemans, maar HBOK-sluitpost Thiel gaf niks weg. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Braspenning, die na afleggen van Schaaf de bal in een leeg doel kon schuiven en daarmee de eindstand op 0-5 bepaalde. “Het was voor ons niet meer dan een trainingspartijtje. Geen risico’s nemen, spelers met pijntjes kregen vrijaf. We zien wel hoe ver we komen in de beker. Volgende week is veel belangrijk, thuis tegen Marken. Altijd beladen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de eerste ronde van de districtsbeker.