HBOK schakelt Purmersteijn (zaterdag) uit in titelrace

Purmersteijn lijkt klaar te zijn in de strijd om het kampioenschap in de zaterdag derde klasse A. Koploper HBOK heeft de ploeg van Lars Keppel middels een 2-3 overwinning op een achterstand van zeven punten gezet.

HBOK, dat al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen is, had nog iets goed te maken na de 2-4 nederlaag eerder dit seizoen. Daarom schoten de bezoekers uit de startblokken. Vroeg in het duel opende Achmed Ahahoui met een strak schot de score: 0-1. Vlak daarna verscheen Mostapha el Aamrani vrij voor doelman René Keijser, die ternauwernood een tweede tegentreffer voorkwam. Dat was het moment dat Purmersteijn zich herpakte.

Na een pauze van tien minuten vanwege de hevige hagel- en regenbuien kreeg de thuisploeg diverse mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Keeper Raymond Dirven pakte een kopbal van Roy Klop en Ricardo Stam zag zijn schot voorlangs gaan. Aan de andere kant van het veld leek Ahahoui van een Purmerends slippertje te profiteren. Hij plaatste de bal echter naast het lege doel. In plaats van 0-2 werd het even later 1-1. In een dichtbevolkt strafschopgebied schoot Stam raak.

Purmersteijn bleef in deze fase domineren en zette de HBOK-verdediging onder zware druk. Nadat een inzet van Donny Gerver geblokt werd door een verdediger, kwamen de Purmerenders vijf minuten voor de rust aan de leiding. Een vrije trap van Kevin Hijlkema verdween langs Dirven in de kruising: 2-1. Vlak na de theepauze ontsnapte HBOK zelfs aan een grotere achterstand. Hijlkema zag Dirven te ver voor zijn doel staan, waagde een poging en zijn lob eindigde op de lat. Nauwelijks een minuut later knalde de middenvelder ook voorlangs.

Gaandeweg de tweede helft trok HBOK de touwtjes weer in handen. Een schot van Ahahoui werd fraai gekeerd, terwijl El Aamrani rakelings over schoot. Bij Purmersteijn liepen enkele verdedigers op hun tandvlees en werd de druk heviger. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Uit een scrimmage drukte Bruce Carstens de bal over de lijn: 2-2. De oud-prof maakte in de slotfase zelfs de 2-3. Keijser ging in de fout bij een op het oog houdbare vrije trap van Nick van der Velden, waar Ahahoui van kon profiteren.

De Zunderdorpers hebben hun koppositie verstevigd met de zevende zege op rij. Wartburgia volgt nog op vier punten. Purmersteijn lijkt zich alvast te kunnen voorbereiden op de nacompetitie om zo alsnog naar de tweede klasse te promoveren. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.