HBOK schudt Sporting Martinus na rust van zich af

Zaterdag derdeklasser HBOK heeft zich tegen Sporting Martinus herpakt van de teleurstellende nederlaag afgelopen weekend tegen Purmersteijn (2-4). Na een 1-1 ruststand nam de ploeg van Jan de Haze in de tweede helft afstand van de Amstelveners: 3-1.

Na tien minuten opende Max Sajet op fraaie wijze de score namens de thuisploeg. Hij nam de bal na een afgeslagen hoekschop vol op zijn wreef en liet doelman Valentino Meulman kansloos: 1-0. Vlak voor rust slaagde Sporting Martinus erin om de stand weer gelijk te trekken. Na een schermutseling buiten het strafschopgebied kreeg Cris Savenberg de bal voor zijn voeten en hoefde niet na te denken om de 1-1 binnen te schieten.

Beide ploegen hadden hun basiself op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van afgelopen weekend. Zo ontbraken bij HBOK routiniers Achmed Ahahoui en Bilal Ched-Dadi vanwege blessures. Ook Yannick de Wit meldde zich na afloop in de lappenmand. De verdediger kreeg in eerste instantie rust, werd in de tweede helft alsnog ingebracht en viel vervolgens uit met een hamstringblessure.

Waar het duel in de eerste helft gelijkwaardig was, nam de thuisploeg in het tweede bedrijf de touwtjes stevig in handen. Na ruim een uur spelen bracht Angelo Groen HBOK met een mooie lob over Meulman weer aan de leiding. Niall Raben besliste het duel hierna met een rake vrije trap, maar kon de wedstrijd zelf niet uitspelen omdat hij vlak voor tijd rood (twee keer geel) kreeg. Ondanks het ondertal kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.