Jan de Haze

HBOK speelt ondanks foutenfestival gelijk

HBOK heeft een misstap van Purmersteijn niet kunnen afstraffen. Tegen FC Zaandam kwam de ploeg van Jan de Haze niet verder dan 0-0.

Vorige week speelde HBOK een geweldige wedstrijd tegen FC Aalsmeer, maar deze week kwam de ploeg totaal niet aan voetballen toe. Er werden veel lange ballen gespeeld en beiden ploegen lukten het niet om de bal even in het bezit te houden. In de 5e minuut kreeg Max Sajet een grote kans, maar zijn schot was veel te zacht. Na een half uur leek de thuisploeg dan toch op voorsprong te komen maar voor Angelo Groen, Tom de Lange en Sajet stond de keeper in de weg.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat grimmiger. Mede door de sterke wind werden er een paar gemene overtredingen gemaakt. Bij een uitbraak trok Dennis Dinkgreve aan de noodrem, wat hij met geel moest bekopen. Een paar minuten later mocht Dinkgreve gaan douchen na een overtreding net buiten de 16-meter. In de resterende 20 minuten kwamen beiden ploegen nog heel dicht bij de voorsprong. Maar twee keer werd de paal geraakt.

De Haze zag zijn ploeg worstelen, volgens hem kwam dit mede door het veld en de wind. Daarnaast zag de oefenmeester dat HBOK zichzelf niet beloonde: “Je moet de kansen in de eerste helft gewoon afmaken, dan wordt het allemaal makkelijker. Daarna krijg je ook nog een rode kaart, daarna mag je nog blij zijn dat je gelijk speelt.”