HBOK start competitie met 3-0 overwinning op Jong Holland

De competitie is weer begonnen. Op het Willem van Schalkwijk sportpark kwam Jong Holland uit Alkmaar op bezoek. In het voorgaande seizoen troffen de ploegen elkaar maar eenmaal, toen eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Zaterdag behield HBOK de driepunten in Zunderdorp, het werd drie tegen nul.

In de beker versloegen de Alkmaarders KFC, maar werd er wel verloren van De Meern en Monnickendam. Tegen HBOK keerde de ploeg eveneens met lege handen huiswaarts. Doelman Nick Blaauw wist erger voor de bezoekers te voorkomen, hij bleek een grote sta-in-de-weg voor HBOK. De verdediging van Jong Holland had ook zijn handen vol aan aanvallers Mustapha el Aamrani, Dennis Kaars en Jeffrey Bok.  Na een kwartier spelen was HBOK op voorsprong gekomen. Jonathan Richard stoomde op en maakte de openingstreffer. Voor rust werd de score verdubbeld. Kaars faalde niet tegenover doelman Blaauw en maakte de 2-0.

Gedurende de tweede helft kwam Kaars meerdere malen oog in oog met de keeper, maar de van Quick Boys overgekomen speler wist Blaauw niet meer te passeren. De keeper stopte ook inzetten van Bok en El Aamraani. Laatst genoemde maakte tien minuten voor tijd wel de 3-0, nadat Jong Holland verkeerd uitverdedigde.

Door de overwinning heeft HBOK de goede start in de districtsbeker een vervolg gegeven. Klik hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de tweede klasse zaterdag. Aankomende zaterdag gaat HBOK op bezoek bij Arsenal, dat een krappe overwinning boekte op OSV. Deze week werd bekend dat HBOK in de volgende ronde van de districtsbeker op bezoek gaat bij VV IJmuiden. De voetbalvereniging komt uit in de derde klasse zaterdag. Vorig seizoen werd de ploeg tweede in de competitie.