HBOK start met aanleg kunstgrasveld

Gisteren is er bij zaterdag tweedeklasser HBOK begonnen met het leggen van een kunstgrasveld. De verwachting is dat het veld in de tweede helft van september gereed is. In de afgelopen weken hebben vrijwilligers diverse voorbereidingen getroffen zodat het tweede veld van de club uit Zunderdorp omgetoverd kan worden in een gloednieuwe kunstgrasmat.

De doelgebieden van het hoofdveld werden versterkt met zoden uit het veld dat kunstgras gaat worden
De doelgebieden van het hoofdveld werden een paar weken geleden versterkt met goede zoden uit het tweede veld

Voorzitter Rikus de Lange spreekt van een mooie stap voor HBOK. De Lange: ”We droomden als club al jaren van een kunstgrasveld. We zijn heel blij dat het nu eindelijk zover is. Dankzij de inzet van een aantal clubmensen en steun van de overheid is de financiering rondgekomen. Zo zijn er door vrijwilligers verschillende evenementen georganiseerd om geld op te halen. Daarnaast konden mensen HBOK steunen door via de actie ‘Klompen op kunstgras’ een stuk van het veld te kopen.”

hbok klompen

De verwachting is dat het veld in de tweede helft van september klaar is voor het spelen van wedstrijden. ”Zoals gezegd is er gisteren een begin gemaakt met de aanleg van het veld. We hopen dat we er over vier weken voorzichtig op mogen gaan trainen. Om het veld wedstrijdklaar te krijgen moeten er nog hekken om het veld en tevens netten achter de doelen worden geplaatst. Als alles volgens schema verloopt kunnen we ergens in de tweede helft van september ook wedstrijden gaan spelen.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)