Home / Algemeen / HBOK stunt met komst oud-prof Nick van der Velden

HBOK stunt met komst oud-prof Nick van der Velden

HBOK heeft donderdagavond een verrassende naam gepresenteerd als versterking. Oud-prof Nick van der Velden, die onlangs terugkeerde van een avontuur in Indonesië, is per direct toegevoegd aan de selectie van de koploper van de zaterdag derde klasse A.

Eerder vandaag (donderdag) maakte Van der Velden via zijn sociale kanalen bekend een punt achter zijn profloopbaan te zetten. “Het was een eer om met jullie allemaal te spelen en voor jullie allemaal te spelen. Ik wil iedereen bedanken die mij gedurende mijn hele carrière heeft gesteund. Memories have been made”, zei hij daarover. Afgelopen seizoen kwam hij nog in actie voor de Indonesische club Bali United.

De 37-jarige Amsterdammer speelde in de jeugd van De Volewijckers en DWS voordat hij bij RKC Waalwijk het profvoetbal haalde. Via FC Dordrecht ging Van der Velden naar AZ. Daar speelde hij drie jaar en werd in zijn eerste seizoen, in 2009, direct landskampioen. Daarna droeg Van der Velden ook het shirt van NEC (twee jaar), FC Groningen (twee jaar) en Willem II. In 2016 koos de middenvelder voor een buitenlands avontuur bij Dundee United (Schotland) en onlangs dus Bali United.

Van der Velden blijft voor minstens anderhalf jaar in Zunderdorp, waar hij met rugnummer 23 zal gaan spelen. Komend weekend is de middenvelder direct inzetbaar tegen hekkensluiter PSZ.