HBOK stuurt Marc Onsia de laan uit

Zaterdag tweedeklasser HBOK heeft per direct afscheid genomen van trainer Marc Onsia. Uit de laatste twaalf wedstrijden werden slechts vier punten gepakt. Jan de Haze, die vorige week gepresenteerd werd als nieuwe oefenmeester, is direct bereid gevonden om eerder in te stappen.

“Het ging gewoon niet meer. De koek was op. Als we nog iets willen, moesten we nu iets doen”, zegt Daan Braspenning, hoofd technische zaken van de Zunderdorpers. “Voor de winterstop hebben we een goed gesprek gehad, ook met de spelers, en toen werd gezegd dat het allemaal zou verbeteren. Gaandeweg zakte het weer helemaal weg. Er was ook geen wederzijds respect meer. De spelers zijn ook deels debet hieraan, zij moeten het doen.”

De 5-0 nederlaag tegen EDO, dat daarvoor nog geen punt had gepakt in de tweede periode, was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Voor Onsia, die al bezig was aan zijn laatste maanden, kwam dit besluit niet als een verrassing. “Het heeft nog lang geduurd. Op een gegeven moment is het misschien beter een ander voor de groep te zetten. Zelf was ik niet zover om de handdoek in de ring te gooien. Maar er moet wat gebeuren. De trainer wordt dan als eerste geslachtofferd.”

HBOK staat momenteel op de voorlaatste plaats in de zaterdag tweede klasse A. Jan de Haze staat vanavond (dinsdag) voor het eerst voor de groep om de training te leiden. Braspenning: “Gelukkig voor ons was hij direct beschikbaar. In overleg met OFC is alles goed gegaan.” Zijn eerste wedstrijd als trainer van de Zunderdorpers is meteen een cruciale: de degradatiekraker tegen hekkensluiter Castricum. “Kunnen we gelijk zien of we het goed gedaan hebben door hem aan te stellen”, knipoogt Braspenning.

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)