Home / Algemeen / HBOK trekt in krankzinnig duel bij EDO aan langste eind

HBOK trekt in krankzinnig duel bij EDO aan langste eind

De wedstrijd van het jaar, zo kon Marc Onsia het na afloop van het duel tegen EDO met een grote glimlach noemen. Ongekend, ongelooflijk, bizar, geen woorden voor. Het was een waar doelpuntenfestijn in Haarlem, met HBOK als gelukkige winnaar: 4-6.

Eigenlijk kon Onsia niet geloven dat het zo’n hectisch duel zou worden. “Het eerste half uur waren we heer en meester. Ik dacht: dit wordt 7-0, ik kan lekker achterover hangen.” Kid Ronday en Joey Noordenbos openden het doelpuntenfestijn door de Zunderdorpers op een 2-0 voorsprong te zetten. Maar op het moment dat HBOK alles onder controle had, sloeg de wedstrijd 180 graden om.

20161015-edo-hbok-foto-rikus-de-lange-3

In twee minuten tijd was EDO uit het niets langszij gekomen. Allebei de treffers vielen uit een vrije trap, waarbij Ronald Breinburg (scrimmage) en Joost Kuhlmann (volley) onoplettendheid in de verdediging van HBOK afstraften. Onsia zag het met lede ogen aan. ‘Dit gaan we toch niet weggeven’, dacht hij. Daar leek het wel op toen de Haarlemmers door een doelpunt van Ronald Breinburg zelfs de touwtjes in handen namen met een 3-2 voorsprong.

Tijdens de rust zette de oefenmeester alles weer op scherp in de kleedkamer van HBOK. “Ik heb aangegeven dat het om meer gaat dan alleen voetballen. Strijd en beleving. De spelers pepten elkaar op, ze zouden meteen vol gas geven in de tweede helft.” Die plannen konden de echter al snel de prullenbak in toen Bob Kemper twee minuten na de hervatting de ergernis vergrootte voor de gasten: 4-2.

20161015-edo-hbok-foto-rikus-de-lange-ronday-in-achtervolging-op-garyl-pinas

Onsia zei tegen zijn assistent dat het plan van aanvallen kon worden omgezet in de schade te beperken. Ronday bracht weer een sprankeltje hoop terug bij de gasten, al moest hij vervolgens met een knie uit de kom geblesseerd het veld verlaten. Naar verwachting is de topschutter twee weken uitgeschakeld. Tot overmaat van ramp had HBOK al drie keer gewisseld, dus moest het met tien man de laatste dertig minuten uitspelen.

Ook EDO moest vervolgens met een man minder verder. Een stiftbal van Anouar Lakbila werd door Gregory Bijnaar uit het doel geslagen, een rode kaart en een strafschop was het gevolg. Deze werd benut door Tom de Lange: 4-4. Vijf minuten voor tijd kwam HBOK zelfs aan de leiding via Marcel Koning. Onsia wist niet wat hem overkwam, zeker niet toen Noordenbos de wedstrijd besliste met de 4-6, nadat EDO-spits Garyl Pinas dertig seconden daarvoor nog een strafschop had gemist. Datzelfde gold voor EDO-trainer Bert Wagemaker na het laatste fluitsignaal. Onsia: “Bij de 4-2 stond hij nog met een glimlach van oor tot oor, maar na afloop heb ik nog nooit iemand zo erg zien afdruipen.”

20161015-edo-hbok-foto-rikus-de-lange-1

De oefenmeester van HBOK kon alleen maar lachen. De koppositie blijven de Zunderdorpers delen met ZOB, met nog één wedstrijd te gaan in de eerste periode. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange