HBOK veegt de vloer aan met Overbos

HBOK had in de zaterdag tweede klasse A geen kind aan Overbos. De Zunderdorpers walsten met 7-1 over de Hoofddorpers heen. Door de zege blijft de ploeg van trainer Marc Onsia nog een beetje in de race voor de derde plek, die aan het eind van de rit recht geeft op nacompetitie. Voor de bezoekers zijn het spannende weken in de strijd tegen degradatie.

Omdat ook BOL, ZOB en WVHEDW wonnen, veranderde er weinig in de stand van de top van de ranglijst. Onsia blijft met nog drie duels te gaan hoopvol. “We weten wat we moeten doen. We mogen niets meer verspelen, want dan zijn we zeker kansloos. Zolang we die druk erop houden, wil ik nog wel zien wat er gebeurt. Nog drie finales. We rekenen nergens op, maar we hopen wel dat iedereen gewoon zijn plicht doet.”

Met de wind in de rug opende HBOK al snel de score. Tom de Lange kopte duikend binnen op een voorzet van Kid Ronday. De thuisploeg ging na dit doelpunt vrolijk verder met aanvallen, maar was vaak wel slordig met de eindpass. Onsia: “Ik vond de wind niet in ons voordeel. Het was moeilijker om in te schatten. Passes waren vaak te hard.”

In het laatste kwartier voor de pauze was HBOK scherper voorin. Ronday reageerde adequaat op een slechte terugspeelbal van Alex Golsteijn. De aanvaller omspeelde doelman Dave Agterhof en schoof het leer naar Robin Schaaf, die voor een leeg goal voor de 2-0 zorgde. Na een ruim halfuur was het duel al beslist. De Lange bracht HBOK op 3-0, al ging hier wel buitenspel van Ronday aan vooraf.

Overbos dat over de gehele wedstrijd nauwelijks gevaar stichtte kwam vijf minuten voor de pauze wel terug tot 3-1 via Remco Cicilia. “Wij wilden stappen op buitenspel en dat moet je niet doen. In de rust kwam ik daar nog even op terug, want bij 0-0 doe je het ook niet. Dat heeft met gemakzucht te maken”, haalt Onsia de tegentreffer terug. In de slotminuten lieten onder andere Chaveiro Forster en Sverre Ubbels na van de ruststand al een monsterscore te maken.

In het tweede bedrijf was het wederom eenrichtingsverkeer naar het Overbos-doel. Invaller Joey Noordenbos was bij zijn eerste grote kans te gretig en mikte te hoog. Met een uur op de klok was de middenvelder wel ijskoud. Noordenbos schoot een afvallende bal tegen de touwen: 4-1. Niet lang daarna lag de volgende goal al in het net. Na een mooie steekbal van Ronday kapte Schaaf Agterhof uit en ook bij zijn tweede moment voor een leeg doel maakte de spits geen fout: 5-1.

De afslachting werd voor Overbos in de laatste vijftien minuten nog forser. Invaller Jesse Braspenning tekende na een mooi één-tweetje met De Lange voor de zesde treffer van de gastheren en Ronday zorgde vanaf de stip voor het slotakkoord. Sven Wierda kreeg nog een kans voor de bezoekers maar de spits stuitte op Robin Thiel.

Onsia vond dat zijn ploeg niet eens volle bak hoefde. “Na rust met wind tegen moest het veel meer op de grond en dan zie je dat het nog gemakkelijker gaat. Ik denk dat we op tachtig procent speelden en als we op honderd procent hadden gespeeld, dat het scorebord het niet aan kon.” Voor Overbos, dat nu op de voorlaatste plek staat, is de situatie onderin er nog zorgelijker op geworden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!