HBOK verliest koppositie en ongeslagen status tegen AFC

In Zunderdorp heeft HBOK niet kunnen winnen van AFC. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam AFC op een 0-2 voorsprong. Joey Noordenbos wist nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar verder kwam het elftal van Don Guezen niet. Door de nederlaag is HBOK haar ongeslagen status kwijt en moet het de koppositie in de tweede klasse A afstaan aan Beursbengels.

In de eerste helft golfde het spel heen en weer en was er sprake van een open en leuke wedstrijd. Beide elftallen kregen een aantal mogelijkheden om de score te openen. AFC wist dit uiteindelijk ook te doen. In de 38ste minuut kon Gijs Roodbeen scoren na een corner van Thijs de Graaf. Met een 0-1 tussenstand werd er aan de rust begonnen.

AFC VLOERT HBOK THUIS

In de tweede helft bleef het een open duel met veel mogelijkheden voor beide elftallen In de zestigste minuut wist AFC opnieuw te scoren. Ditmaal schoot Justin Zwart een vrije trap achter HBOK doelman Rogier Schrama. Hierna voerde de thuisclub vanzelfsprekend de druk op en kwam AFC in de problemen. Toch duurde het tot de 88ste minuut voordat HBOK eindelijk een doelpunt kon maken. Een pass door het midden viel achter de verdediging en wie anders dan Joey Noordenbos schoot de aansluitingstreffer binnen. In de acht minuten durende blessuretijd kregen AFC en HBOK nog mogelijkheden om te scoren. Dit gebeurde echter niet meer en zo won AFC verrassend met 1-2 bij kampioenkandidaat HBOK.

JUSTIN  SWART 0-2 uit vrije trap

AFC trainer Wessel Colijn na afloop van de wedstrijd: “Ik vond het een hele leuke wedstrijd om naar te kijken waarbij het alle kanten op kon gaan. Ik denk dat een gelijkspel meer verdiend was, beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Over mijn eigen ploeg ben ik zeer tevreden vandaag. Ondank een blessuregolf aan onze kant hebben we goed gespeeld en daarnaast was onze instelling uitstekend vanmiddag.”