Home / Algemeen / HBOK verliest koppositie in heroïsche topper aan ZOB

HBOK verliest koppositie in heroïsche topper aan ZOB

De topper in de zaterdag tweede klasse A tussen HBOK en ZOB was een intens gevecht, dat voor de Zunderdorpers een teleurstellende afloop had. De equipe van trainer Marc Onsia ging op eigen veld met 2-3 onderuit en moet de koppositie in ieder geval voor een week laten aan de gasten. Kevin Grent, topscorer in deze klasse, was met twee goals de grote kwelgeest voor de thuisploeg.

Onsia vond de nederlaag vooral te wijten aan het matig verdedigen van Tim Beelen op Grent. “Als je in de zestien meter gaat leunen tegen hem, dan weet je dat ie erin zit. Ik heb het vooraf gezegd: niet leunen tegen hem en dat hij een halve meter afstand van hem moet houden. Bij die ingooi (waar de 2-3 uitviel red.) had hij gewoon in de sandwich gemoeten. Als we dat niet doen, dan vraag je er om”, aldus Onsia die het verlies verder nuchter verwerkte. “Er is geen man overboord. We staan helaas nu twee punten achter, maar het is denk ik pas op de allerlaatste speeldag beslist.”

Het duel om de kop had zelfs al voor het begin van de wedstrijd vuurwerk. ZOB-supporters hadden sfeer verhogende blauwe rookbommen mee. Het geknetter ging daarna verder binnen de lijnen. Beleving, goed voetbal, individuele klasse. Alles zat in deze wedstrijd. HBOK opende het bal. Kid Ronday kopte op aangeven van Robin Schaaf snoeihard binnen. De bezoekers namen vervolgens de teugels over. Grent stuitte bij zijn eerste kans op Robin Thiel, maar in minuut 18 was hij de doelman wel de baas. Uit goed voorbereidend werk van Dave Ninteman, was het voor de aanvaller een eenvoudige klus: 1-1. Onsia “Dit was voor mijn gevoel een keerpunt in de wedstrijd. We waren daarna even de kluts kwijt.”

ZOB nam halverwege het eerste bedrijf namelijk de leiding. Marko Pals vond vanaf de rechterkant zijn broer Dennis Pals, die het leer in het dak van het doel roeide: 1-2. Terwijl de formatie uit Zuidoostbeemster de treffer nog vierde, was de boel al weer in evenwicht via Jesse Braspenning. De middenvelder maakte geen fout uit een voorzet van Roy van ’t Woud. De gasten roken bloed en waren in het restant van de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Ninteman stuitte op Thiel en uit een corner was verdediger Sjors Goes er met hoofd heel dichtbij.

Na de pauze kwam HBOK het best uit de startblokken. De eerste twee wapenfeiten waren voor Tom de Lange. Poging één kwam voor zijn chocoladebeen en rolde naast en bij poging twee vond hij sluitpost Bjorn Huisman op zijn weg. ZOB was hierna wel dodelijk. Grent zorgde via een prachtige omhaal, die onderkant lat toucheerde, voor de 2-3. Een behoorlijke domper voor HBOK, dat op jacht moest naar de 3-3. Ronday nam zijn ploeg bij de hand e was via een counter levensgevaarlijk en een vrije trap leverde voor Huisman ook de nodige moeite.

Toch mocht HBOK daarna ook niet mopperen. Heel ZOB vierde al de 2-4 van Dennis Jansen, maar het leer rolde toch echt links naast de paal. Ook invaller Diovaris Balentina had na matig wegwerken van Thiel het vizier niet op scherp. HBOK bleef zo in de wedstrijd en kreeg in het slot nog een behoorlijke kans via Joey Noordenbos uit een corner, maar het zat er dit keer niet in voor de witgroenen.

Na het verlies tegen Jong Holland staat HBOK in 2017 na twee competitieduels nog op de hatelijke nul. “Toch vind ik deze nederlaag veel minder erg dan tegen Jong Holland. ZOB doet ook gewoon mee voor de titel en heeft ook jongens gehaald van een hoger niveau. Dit kan gebeuren. Als je verliest dan maar zo. Ik heb net tegen ze gezegd dat de hoofden omhoog moeten met het oog naar WV-HEDW volgende week”, relativeert Onsia.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)