HBOK verliest onnodig op bezoek bij Castricum

HBOK heeft vanmiddag een onnodige nederlaag geleden bij FC Castricum. De ploeg van Wessel Colijn verloor met 2-1 en staat nu onderaan in de zaterdag tweede klasse A.

De openingsfase van de wedstrijd was slordig van beide ploegen. Er werden veel verkeerde passes gegeven en het lukte beide ploegen ook niet om echt grote kansen te creëren. De eerste goede kans was voor de thuisploeg toen rechtsbuiten Maarten van Duivenvoorde diep werd gestuurd over de rechterkant. Zijn schot kon echter makkelijk gepakt worden door HBOK-doelman Maarten Daniels. HBOK stelde daar nog weinig tegenover maar kreeg na bijna twintig minuten spelen wel een uitstekende kans om de score te openen.

Davey de Haze werd uit een vrije trap oog-in-oog gezet met Castricum-keeper Marius Jansen. De Haze zijn aanname op de borst was goed, maar hij schoot vervolgens met links recht op de doelman. Drie minuten later kreeg Castricum zijn grootste kans om op voorsprong te komen. Linksback Thom Heling haalde knap de achterlijn maar aanvoerder Daan Hamaker kreeg zijn voorzet niet goed op zijn schoen waardoor de bal naast ging. Zeven minuten later brak van Duivenvoorde opnieuw door de defensie van HBOK. Hij verschalkte Daniels met een stift. Aanvoerder Tim Beelen was echter goed mee gelopen en kon de bal van de doellijn schieten.

Castricum - HBOK2

Na een half uur spelen nam HBOK het initiatief en zette het de thuisploeg onder druk. Dit leverde na 35 minuten een grote kans op voor verdediger Anouar Lakbila. Hij stond uit een corner bij de tweede paal volledig vrij om in te schieten. Hij raakte echter het been van een Castricum-speler die op de lijn stond waardoor de bal naast ging. HBOK ging op jacht naar de voorsprong en Castricum kwam niet meer van de eigen helft af. De bezoekers waren echter een paar keer slordig in de eindfase waardoor beide ploegen met de brilstand op het bord gingen rusten.

Beide ploegen kwamen na de rust scherp uit de kleedkamer en beseften dat ze met een gelijkspel allebei weinig zouden opschieten. Al na twee minuten had Mauritsio Helstone het openingsdoelpunt op zijn schoen. Davy de Haze gaf een uitstekende steekpass, maar Helstone stuitte op de voeten van Jansen. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Spits Carlo Vrijburg werd diep gestuurd en passeerde Daniels met een diagonaal schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Tien minuten later verdubbelde Castricum de score. Aanvoerder Hamaker verlengde een voorzet vanaf links met zijn hoofd en de bal belandde in de verre hoek achter Daniels.

Castricum -HBOK4

HBOK leek voor een onmogelijke taak te staan om een nederlaag te voorkomen. Toch kwam de ploeg na de tweede goal van Castricum sterk terug en bracht verdediger Beelen de spanning na 64 minuten voetballen terug in de wedstrijd. Hij profiteerde van een fout van Jansen, die de bal los liet uit een corner. Beelen wist de bal uit de draai op knappe wijze in de goal te werken. Na de aansluitingstreffer nam de druk van HBOK toe en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Jesse Braspenning was hier een kwartier voor tijd dichtbij. Helstone passeerde zijn tegenstander op links, legde goed terug, maar Braspenning zag zijn schot geblokt worden en naast gaan.

Castricum -HBOK7

In het vervolg van de wedstrijd was Stein Wiedemeijer nog tweemaal dreigend voor de uitploeg. Het lukte hem echter ook niet om de gelijkmaker aan te tekenen. Eerst redde Jansen op een schot vanaf links en een minuut later veranderde hij een schot van richting die recht in de handen belandde van de doelman. Castricum kwam er nog twee keer gevaarlijk uit maar ook zij wisten het net niet meer te vinden waardoor HBOK nu op doelsaldo de laatste plaats overneemt.

De overige uitslagen en de actuele stand kunt u bekijken via deze link.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)