HBOK verliest van laagvlieger EVC

In de tweede klasse A heeft HBOK voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd verloren. In Zunderdorp wist het elftal van Don Guezen, ondanks een aantal goede mogelijkheden niet te scoren. EVC was juist uiterst effectief en ging uiteindelijk met een verrassende 0-3 zege terug naar Edam.

HBOK stuitte deze middag wederom op een felle tegenstander. EVC speelde vol overgave waarbij vrijwel elke 2e bal voor de Edammers was. Waar nodig schroomden EVC ook niet de bal ergens het weiland in Zunderdorp in te rammen.

De eerste mogelijkheden waren voor de thuisclub. Joey Noordenbos en Tom Clobus wisten echter niet tot scoren te komen. Na twintig minuten kwamen de bezoekers uit het nietsaan een doelpunt. Na een doorgekopte bal van Martin schilder wist Brandon Humble te scoren. Na de openingstreffer ging HBOK op zoek naar de gelijkmaker, maar EVC doelman Kees Schilder lag steeds in de weg. Vlak voor rust kwamen de bezoekers zelfs op een 0-2 voorsprong. Een indraaiende vrije trap werd door  Humble geschampt en belandde in de lange hoek achter keeper Rochier Schrama. Zo werd er met een 0-2 tussenstand aan de thee begonnen.

IMG_4105

Snel na rust kreeg captain Humble kans om zijn Hattrick te voltooien. Doelman Schrama stak hier echter een stokje voor door het schot te keren. De hieruit volgende corner werd door Martin Schilder op de lat gekopt. De beste kans voor HBOK kwam zo ongeveer een kwartier in de 2e helft. Na een prima breedtepass op Mitchel van Ankeren leek de 1-2 te vallen. Maar opnieuw lag de uitblinkende doelman Schilder in de weg.

Twintig minuten voor tijd viel de beslissende derde treffer. De ingevallen Lucas Zuurveld kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de verlossende treffer binnen. De vreugde en opluchting was enorm bij EVC na deze beslissende goal. In het verdere verloop van de wedstrijd gebeurde er niks meer en dus leed HBOK een pijnlijke 0-3 nederlaag.

IMG_4093

HBOK-trainer Guezen vond dat zijn  elftal, ondanks de ruime nederlaag niet slecht speelde. “Mijn team heeft er alles aan gedaan en was voetballend sterker dan EVC. Alleen wij scoren niet en zij komen vier keer voor ons doel en maken drie doelpunten. Dit zal aankomend weekend beter moeten om tegen DVVA wel een positief resultaat te behalen.”