HBOK vermorzelt Sporting Andijk tijdens competitie-opener

In de eerste competitiewedstrijd heeft degradant HBOK de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren in de tweede klasse kracht bijgezet met een klinkende zege. Sporting Andijk, dat vorig seizoen nog tot de laatste speeldag meestreed om het kampioenschap in de derde klasse A, werd kinderlijk eenvoudig getrakteerd op een afstraffing: 9-1.

Geen moment kwam de zege voor de ploeg van Jan de Haze in gevaar, zelfs niet nadat de Andijkers na de 1-0 van Niall Raben (annuleerde in de zomer zijn overstap naar FC Purmerend) op gelijke hoogte kwamen. Remko Groot profiteerde namens de bezoekers van een slippertje in de Zunderdorpse achterhoede. De gelijkmaker was voor de thuisploeg het teken om even aan te zetten.

Voor de rust was het duel eigenlijk al gespeeld. Met een 5-1 voorsprong kon HBOK de kleedkamers opzoeken. De ene treffer was nog mooier dan de ander. Angelo Groen bracht de thuisploeg met een droge knal weer aan de leiding, Mostapha El Aamrani omspeelded de doelman voor de 3-1, met een hakbal achter zijn standbeen, vanaf de rand van het strafschopgebied , prikte Raben de 4-1 in kruising en nog voor de rust had de aanvaller zijn hattrick te pakken. Zijn schot werd volledig verkeerd ingeschat door de doelman.

In de tweede helft ging HBOK vrolijk door met waar het de eerste 45 minuten mee bezig was: het maken van prachtige doelpunten. Achmed Ahahaoui zette zichzelf, als eindstation van een mooie aanval, ook op het scoreformulier: 6-1. Even later was de routinier zelf de aangever op Groen (7-1) en Max Sajet. Op dat moment stonden er nog tien minuten op de klok en leken de dubbele cijfers aanstaande. Zover kwam het niet. Uiteindelijk stokte de teller op negen. Raben bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een goede assist op Sajet, die de 9-1 eindstand op het scorebord bracht.

Na één wedstrijd mogen de Zunderdorpers zich al de koploper noemen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: Sandy Wijsman