HBOK verslaat Hellas Sport na spectaculaire tweede helft

De wintertitel van de zaterdag tweede klasse A is dichtbij voor HBOK. De ploeg van trainer Marc Onsia had het op bezoek bij Hellas Sport zeker niet makkelijk, maar won wel met 2-4. Alle treffers vielen in de zeer vermakelijke tweede helft. Voor de pauze werd het duel vooral gekenmerkt door blessures. Stijn Wiedemeijer (enkel) en Mike Schokker (misselijk) vielen uit voor de Zunderdorpers. Bij de Zaandammers moest Nick Wildschut met een hoofdwond naar de kant.

De ziekteboeg wordt voor HBOK, dat slechts drie wissels meenam naar Hellas Sport, zo met de week groter. “Het is ongelooflijk. We hadden er al zes (onder andere Gregory Fernand en Kid Ronday red.) die niet konden spelen en nu weer twee erbij. We snakken naar de winterstop. Als die jongens daarna weer terug zijn worden we alleen maar beter”, vertelt Onsia die het een lastige pot vond tegen de promovendus. “Maar na rust zie je wel dat we kwalitatief beter zijn en met name de tweede en derde goal waren echt mooie goals. Een verdiende overwinning.”

20161203-hellas-sport-hbok-veel-spelers

Ook bij deze wedstrijd werd een minuut stilte gehouden vanwege de vliegramp in Colombia, waar een groot deel van de selectie van Chapecoense overleed. Na het eerbetoon viel er geruime tijd op voetballend gebied weinig te beleven op Sportpark Hoornseveld. HBOK probeerde het te vaak met de lange bal. Een speelstijl waarbij Hellas Sport gemakkelijk overeind bleef. Sterker nog, de thuisploeg was in het eerste half uur het meest dreigend. De bezoekers hadden het vooral moeilijk met spits Kiefer Smis. Onsia: “Een gevaarlijke speler. Echt een handenbindertje voor ons.”

Tot grote kansen voor Hellas leidde het niet. Ook HBOK zorgde niet voor echt gevaar. Pogingen van Anouar Lakbila, die naar twaalf minuten Wiedemeijer verving, en Schaaf waren eenvoudig voor doelman Abdelhak Biari. Acht minuten voor de rust kreeg HBOK wel de eerste serieuze mogelijkheid. Jesse Braspenning vond Joey Noordenbos die met het hoofd iets te hoog mikte. In de blessuretijd van de eerste helft was Tom de Lange nog dicht bij de openingstreffer.

20161203-hellas-sport-hbok-tom-de-lange-scoort

Het tweede bedrijf was van een heel ander kaliber. Het regende kansen en Hellas Sport beet het spits af. Sayd Menawari vond van dichtbij de voeten van Robin Thiel. Met een uur op de klok opende HBOK wel de score. De Lange prikte uit de rebound van een inzet van Noordenbos binnen: 0-1. Het was het startsein voor een doelpuntenfestival met vijf treffers in dertien minuten! Smis bekroonde een prachtige individuele actie al gauw met de 1-1. Vanaf de aftrap stelde HBOK meteen orde op zaken. Op aangeven van De Lange vond Noordenbos dit keer wel de hoek: 1-2.

20161203-hellas-sport-hbok-robin-schaaf

Hellas Sport toonde echter opnieuw veerkracht. De HBOK-defensie werkte de bal onvoldoende weg en al liggend tekende Smis voor zijn tweede treffer van de middag. Maar ook de gasten waren ijskoud. Drie minuten later, in minuut 72, was Lakbila alert in de herkansing op een schot van wederom Noordenbos. Na deze treffer had Hellas Sport de 3-3 meerdere keren op de schoen, maar HBOK hield stand. De koploper van 2A besliste in de slotfase via uitblinker Noordenbos de wedstrijd: 2-4. In de blessuretijd liet de moeilijk scorende Schaaf nog een kans liggen.

Doordat ZOB op eigen veld van BOL won, moet HBOK de wintertitel volgend weekend thuis tegen EVC binnen slepen. “Ik vind het wel gunstig dat ZOB van BOL wint, want ik vind BOL de beste ploeg. Laat WV-HEDW volgende week dan maar van ZOB winnen. Dan wordt de kloof alleen maar groter”, blikt Onsia vooruit.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Rikus de Lange