HBOK verslaat Marken in slotfase en stevent af op periodetitel

HBOK heeft op bezoek bij Marken een goede stap gezet richting de periodetitel. De ploeg van Wessel Colijn won door een benutte penalty van Henk Abercrombie in de laatste minuut met 1-2 en zag haar concurrenten punten verspelen.

In de levendige openingsfase waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Rechtsback Dominic Zeeman kon vrij doorlopen door het centrum maar schoot te slap in en aanvaller Kevin Giele stuitte op de voeten van HBOK-doelman Maarten Daniels. Ook HBOK was tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer. Helstone werd uit balans gebracht toen hij wilde uithalen en Stein Wiedemeijer zag zijn schot via de handen van Yort Willems op de paal belanden.

Nadat een poging van Marken spits Peter Bakker van de lijn werd gehaald daalde het tempo iets en duurde het tot tien minuten voor rust voordat er weer wat te beleven viel. Helstone raakte met links het zijnet. Twee minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Bakker anticipeerde beter op een lange bal dan Daniels, omspeelde de doelman en kon vervolgens de bal in het lege doel tikken. HBOK had geluk dat de schade voor rust beperkt bleef. Giele ging alleen op Daniels af maar legde de bal breed op de in buitenspel staande Bakker waardoor de kans verloren ging.

Marken - HBOK2

Ook na de rust kwam Marken sterker uit de kleedkamer dan HBOK. Giele had na een paar minuten pech dat zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal vloog. HBOK was vijf minuten later dichtbij de gelijkmaker. Helstone gaf een goede voorzet vanaf rechts maar Robin de Groot had pech dat zijn inzet goed gepakt werd door Willems.

Na de kans van De Groot ging HBOK meer risico’s nemen om de gelijkmaker te forceren. Dit leidde in eerste instantie niet tot grote kansen. De Zunderdorpers hadden wel geluk dat Daniels zijn ploeg in de race hield door twee keer handelend op te treden op schoten in de zestien meter van Arno Boes en Bakker. Ruim een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Wessel Colijn toch op gelijke hoogte. Willems zat er naast bij een corner en Henk Abercrombie profiteerde door de bal knap binnen te koppen.

Marken - HBOK1

Marken was echter niet geknakt en kreeg na de goal twee opgelegde kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Boes lobte de bal net over na een goede combinatie door het centrum met Giele en diezelfde Boes stuitte even later op Daniels. Het spel ging vervolgens op en neer en vijf minuten voor tijd waren Braspenning en De Haze dichtbij een treffer. Braspenning zijn inzet werd van de lijn gehaald en De Haze zag zijn afstandsschot rakelings over gaan. Aan de andere kant was invaller Patrick Leeflang gevaarlijk. Ook zijn lob ging echter over.

In de laatste minuut van de wedstrijd viel het kwartje de goede kant op voor HBOK. De Haze werd neergelegd in de zestien meter en de ervaren Abercrombie maakte geen fout en schoot beheerst binnen. In het restant van de wedstrijd kon Marken geen vuist meer maken en gingen de drie punten mee naar Zunderdorp.

Marken - HBOK4

Volgende week kan HBOK de periodetitel binnenhalen in de thuiswedstrijd tegen BOL. De ploeg heeft aan een punt genoeg om de periode veilig te stellen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)