HBOK verspeelt dure punten tegen defensief EVC

In de tweede klasse A  heeft HBOK niet kunnen winnen van laagvlieger EVC. Ondanks veel grote kansen bleef het elftal van Don Guezen in Edam steken op 0-0. Door het puntverlies van HBOK zijn DVVA en Beursbengels dichterbij gekomen en lijkt de titelstrijd in 2A een zinderende ontknoping te krijgen.

Kloes

HBOK-coach Don Geuzen baalde na afloop vooral van de gemiste kansen. Guezen: “ In de eerste helft voetballen we goed en lopen we gewoon vijf keer alleen op de keeper af, onbegrijpelijk dat we geen één keer hebben gescoord. Ook in de tweede helft kregen we genoeg mogelijkheden. Maar zoals wel vaker dit seizoen waren we erg onzorgvuldig in de afronding, wel moet worden gezegd dat hun doelman erg goed was. Maar het is niet de eerste keer dat we zoveel kansen missen en onszelf vergeten te belonen. We verspelen hele dure punten, al met al een zeer teleurstellende middag.”

Abercrombie wacht

EVC speelde deze middag erg defensief en wist pas in de 90ste minuut haar enige doelpoging te produceren. Guezen: “De tegenstander van vandaag speelde echt anti voetbal, te triest voor woorden. Ze zijn amper over de middenlijn geweest en schoten alles lukraak naar voren. Van mij mag EVC degraderen, dit soort voetbal hoort niet thuis in de tweede klasse.”

actie 2

Door het puntverlies bedraagt de voorsprong van HBOK nog twee punten, over twee weken staat de topper tegen DVVA op het programma. Guezen: “Ik zou echt niet weten hoe dit seizoen gaat aflopen. Als we geen kampioen worden zou dat een grote teleurstelling zijn, maar er is nog niks verloren en hebben nog een voorsprong op onze concurrenten. We krijgen Beursbengels en DVVA nog thuis en moeten in deze wedstrijden onze slag gaan slaan.”

Foto’s Rikus de Lange

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)