Home / Algemeen / HBOK wacht nog zware klus

HBOK wacht nog zware klus

HBOK moest vanmiddag aantreden bij ASC Nieuwland in Amersfoort om in een tweeluik een plaats in de eerste klasse af te dwingen. Ruim tweehonderd toeschouwers waren getuige van een aantrekkelijk duel op het sportpark van ASC Nieuwland.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisclub vastberaden om de bezoekers snel op achterstand te zetten maar de Zunderdorpers hadden hele andere gedachten en zo ontstond er in het eerste kwartier een aantrekkelijk duel waarin beide partijen om beurten kansen creëerden maar niet in staat waren te scoren. Zo was er een actie van Tom de Lange van HBOK, maar zijn poging werd door de Nieuwland doelman Jeen Bunnik goed verwerkt.

Nieuwland was wel de fanatiekere ploeg, maar de mogelijkheden die er dan ook kwamen leverden niet het gewenste resultaat op en HBOK kon weer het initiatief nemen wat resulteerde in een kans voor Jesse Annoh Wijnaar, maar dit was iets teveel van het goede en deze kans ging in rook op. De thuisclub kwam uiteindelijk wel beter in de wedstrijd en er stapelde aardig wat kansen op en moest HBOK alle zeilen bijzetten om doelpunten te voorkomen. In de 23e minuut was HBOK weer dicht bij een treffer maar uit een hoekschop kopte Robbert Miedema veel te slap in en waren er dus geen problemen voor Bunnik.

01062013Nieuwland-HBOK1a

De wedstrijd ging hierna gelijk op en bij HBOK bracht Luke van Rheenen in deze fase de nodige rust in het team van coach Don Guezen, dezelfde van Rheenen moest niet veel later de eerste gele kaart van de wedstrijd incasseren na een forse overtreding op het middenveld. Maar twee minuten later was ook Andy Simpe aan de beurt want ook zijn sliding werd door arbiter Westland bestraft. Toch bleef HBOK druk zetten op het doel van Nieuwland maar diverse schoten leverde niet het gewenste resultaat op en ging de rust in met 0-0.

De tweede helft kenmerkte zich door twee hardwerkende ploegen die alles wilde geven als het maar winst opleverde. De thuisclub schoof een speler door naar het middenveld en daar hadden de gasten veel moeite mee want behoorlijk wat aanvallen konden maar net in de kiem gesmoord worden en HBOK mocht blij zijn dat in deze fase de ploeg van coach Roger Lantinga voor het doel niet scherp genoeg was. Het was echter uitstel van executie want in de 50e minuut schoot Danny de Graaf uit een vrije schop de 1-0 binnen en dat was niet eens onverdiend. HBOK herpakte zich wel maar de precisie was niet altijd aanwezig en daar maakte de thuisclub goed gebruik van. De gasten werden weer terug gedrongen wat soms hachelijke situaties opleverden voor het doel van HBOK. Met nog 20 minuten te spelen wisselde HBOK coach Don Guezen op diverse plaatsen en dat leverde in eerste instantie wel meer balbezit op maar na zo’n 65 minuten was er dan toch de genadeklap toen uit een uitstekend uitgevoerde counter Damo Virginio de 2-0 op het scorebord zette. Alles wat Nieuwland was ging uit z’n dak en HBOK liep achter de feiten aan. Hierna kwam Nieuwland behoorlijk onder druk te staan en moest er ook nog een bal van de doellijn weg gehaald worden maar wonder boven wonder kon men de nul vasthouden. HBOK probeerde het nog wel en had ook best nog wat kansen, maar meer zat er deze middag niet in.

01062013Nieuwland-HBOK2a

Toen arbiter Bunnik uiteindelijk voor de laatste maal floot was Nieuwland op de goede weg voor promotie en moet HBOK volgende week nog flink aan de bak om het tij te keren.

Aanvoerder Tom de Lange van HBOK ziet nog wel mogelijkheden voor volgende week,” maar dan moeten wel alle neuzen in de goede richting staan.”

ASC Nieuwland trainer Roger Lantinga was van mening,” we zullen volgende week weer ons eigen spel spelen, want daar hebben we dit seizoen veel succes mee gehad”.

Verslag: Herman de Wit
Foto’s: Rikus de Lange