Home / Algemeen / HBOK werkt aan doelsaldo met achtklapper tegen PSZ

HBOK werkt aan doelsaldo met achtklapper tegen PSZ

Koploper HBOK heeft in de zaterdag derde klasse A afstand genomen van de morsende concurrenten. De ploeg van Jan de Haze maakte zelf geen fout tegen de puntloze hekkensluiter PSZ. De teller van de Zunderdorpers stokte uiteindelijk bij 8-0.

Halverwege was het duel al lang en breed gespeeld met een 4-0 voorsprong op zak. Kersverse aanwinst Nabil el Gourari – de enige debutant omdat Nick van der Velden (de andere nieuwkomer) met lichte hamstringklachten kampt – luisterde zijn eerste duel in Zunderdorpse dienst op met de openingstreffer, na een subtiel hakje van Achmed Ahahaoui. Diezelfde Ahahaoui nam even later de 2-0 voor zijn rekening. Een fraaie treffer van Adil Jamal (mooie lob van buiten het strafschopgebied) en een goede kopbal van Bruce Carstens zorgden ervoor dat de tweede helft een formaliteit werd.

Na de rust noteerde HBOK een overtuigende overwinning. Ahahoui maakte op aangeven van Said Bentohami zijn tweede van de middag, Sverre Ubbels strafte een fout van de doelman af en met twee rake afstandsschoten bepaalde Angelo Groen de eindstand op 8-0. Als El Gourari zijn vizier beter had afgesteld, waren de dubbele cijfers mogelijk tegen een kansloos PSZ.

Omdat concurrenten Castricum (0-2 tegen EVC) en Purmersteijn (5-2 bij Reiger Boys) onderuit gingen, is HBOK uitgelopen op de concurrentie. De ploeg van Jan de Haze heeft inmiddels een voorsprong van vier punten op Castricum. Volgende week wacht voor de koploper een bezoekje aan Sporting Andijk. Daar werd eerder dit seizoen met 9-1 van gewonnen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman