HBOK wint derde op rij en slaat gat met kelderploegen

HBOK heeft de smaak nou eindelijk te pakken. De formatie van trainer Wessel Colijn versloeg vanmiddag Monnickendam op eigen veld met 2-1. Het betekende de derde overwinning op rij voor de Zunderdorpers. Doordat de concurrentie punten liet liggen heeft HBOK nu een gat van vijf punten met de degradatie-plekken.

Het eerste duel na de winterstop tegen Castricum verliep weinig rooskleurig, maar daarna heeft HBOK haar draai gevonden. OSV en EVC werden aan de kant gezet en een overwinning op directe concurrent Monnickendam kon het allemaal nog mooier maken voor de thuisploeg. In Monnickendam was HBOK eerder dit seizoen met 0-3 te sterk voor haar tegenstander, dus op papier een te nemen horde.

HBOK-M'dam-01

De openingsfase in dit duel was ook voor HBOK, dat al snel een paar grote kansen kreeg. Anouar Lakbila kwam een teenlengte tekort om een voorzet van aanvoerder Tim Beelen binnen te tikken en Henk Abercrombie stuitte uit een corner van Stein Wiedemeijer op doelman Dean Schilder. Nadat de gasten voor het eerst gevaarlijk waren via Deo Sinduhije, nam HBOK na ruim een kwartier de leiding. Beelen kreeg wederom de ruimte op de rechterkant en bereikte Wiedemeijer, die geen fout maakte: 1-0.

Waar je normaal ziet dat een doelpunt een extra adrenalinestoot geeft, was het dit keer andersom. HBOK werd slordiger en slordiger en verloor vaak te snel de bal. De thuisploeg leek wel lamgeslagen door de treffer. Ook de bezoekers lieten weinig sprankelend voetbal zien en er gebeurde geruime tijd vrijwel niets in deze wedstrijd, waarbij de regen inmiddels volop aanwezig was. Een voorsprong voor HBOK bij de pauze was aanstaande tot Monnickendam hier op slag van rust toch anders over dacht. Uit een vrije trap van Danny Persijn vanaf rechts deponeerde Kay van Rheenen het leer in de linkerhoek.

HBOK-M'dam-06

Geen alarmbellen bij HBOK, dat nog een hele tweede helft had om de gelijkmaker weg te strepen. De naar De Dijk vertrekkende Davey de Haze nam zijn ploeg bij de hand en was een kwelling voor de Monnickendam-defensie. Alle grote kansen na rust waren voor de negentienjarige middenvelder. Zijn eerste schot ging voorlangs, een streep van rand zestien belandde op de paal en van dichtbij uit een corner mikte De Haze veel te hoog. Ploeggenoot Robin de Groot had het geluk wel aan zijn zijde. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door niemand beroerd, maar belandde wel in het net.

Deze voorsprong gaf HBOK niet meer weg. Monnickendam was nog wel twee keer gevaarlijk uit een counter. Doelman Maarten Daniels en Abercrombie onderschepten beiden een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant. De Haze kreeg nog een grote kans op de 3-1, maar zijn inzet was te slap.

Door de winst op Monnickendam heeft HBOK nu negentien punten uit zeventien duels. Doordat ook EVC, BOL en Castricum verloren krijgen de Zunderdorpers steeds meer lucht op de degradatieplaatsen. “We kunnen weer ietsje naar boven kijken. Het was niet best vandaag, maar het belangrijkste zijn de drie punten. Of het nou goed of slecht is interesseerde me vandaag niet”, concludeerde Colijn na afloop. Volgende week moet HBOK op bezoek bij EDO.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)