fbpx
Home / Algemeen / HBOK wint ruim van IVV (5-1)
HBOK - IVV

HBOK wint ruim van IVV (5-1)

Vorige week won HBOK het Zilveren Pont-toernooi. Eerst werd er gewonnen van VV Monnickendam uit de eerste klasse en in de finale werd naar strafschoppen Ajax zaterdag 2 verslagen. Zaterdag 31 augustus stond de eerste officiële wedstrijd op het programma. Op Sportpark Willem van Schalkwijk werd er gespeeld tegen IVV uit Landsmeer.

Gedurende de eerste helft waren HBOK en IVV aan elkaar gewaagd. De ploeg uit Zunderdorp kwam wel op voorsprong door een goal van Ahmed Ahahaoui, maar IVV kwam op gelijke hoogte. Het spel van HBOK was de eerste helft niet voldoende. Na rust was het spel van thuisspelende ploeg beter en kwamen de Zunderdorpers snel op voorsprong. Omar el Amrani zorgde voor de voorsprong. Deze treffer zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Jan de Haze steeds beter ging spelen en de stempel op de wedstrijd drukte. HBOK liep door het overwicht uit naar een 5-1 voorsprong, waar het duel misschien ook wel 6-1 of 7-1 had kunnen eindigen. Dani Braspenning zorgde met een penalty voor de 3-1, Ahahaoui maakte de 4-1 en Braspenning mocht nogmaals van elf meter aanleggen: 5-1.

De Haze is content met het vertoonde spel van zijn ploeg in de tweede helft. “Wat we de eerste helft niet konden brengen, deden we in de tweede helft wel. Na rust waren we heer en meester.” Aankomende zaterdag, 7 september, treft zijn ploeg WV-HEDW. Net zoals HBOK won WV-HEDW de eerste wedstrijd voor de beker ruim. In Bussum werd BFC met 6-1 verslagen. “Dat zal een moeilijke pot worden, tegen een stabiele ploeg uit de eerste klasse. Die wedstrijd is wel een hele goede testcase. We hebben in de voorbereiding eerder tegen eerste klassers FC Breukelen en VV Monnickendam gespeeld. Daar speelden we goed tegen, en wonnen we ook. Dus we gaan voor de volle winst.”

Opstelling HBOK: Potveer; Braspenning (Van de Hoek), Arce, Basso, Rfai, Sajet (Carstens), Drinkgreve, El Amrani, Water (Raben), Ahahaoui en El Amrani.

Foto’s: Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend