HBOK wint Zilveren Pont toernooi

Afgelopen zaterdag stond editie 52 van het Zilveren Pont toernooi op het programma. Voorafgaand aan het toernooi werd er stil gestaan bij de terugkeer van De Volewijckers. De gasten bestonden onder meer uit de Mosveld-babies, Romeo Castelen, Co Adraanse en Andries Jonker. Aan het toernooi deden naast De Volewijckers de volgende ploegen mee: HBOK, VV Monnickendam en Ajax zaterdag 2.

Een wedstrijd op het toernooi bedroeg tweemaal 30 minuten, met een pauze 10 minuten. Allereerst nam De Volewijckers het op tegen Ajax en speelde HBOK tegen VV Monnickendam.
Ajax won gemakkelijk van De Volewijckers door een uitblinkende Koen Blommestein; 1-4. De aanvaller nam alle vier de goals voor zijn rekening. HBOK versloeg VV Monnickendam en stoomde daardoor op naar de finale.

Co Adriaanse bij terugkeer De Volewijckers: “Ik voel me geen voetbalwees meer”

In de finale tastte Ajax en HBOK elkaar af. Dit zorgde ervoor dat weinig kansen gecreëerd werden, zo werd er gedurende eerste dertig minuten geen enkele keer op doel geschoten. De tweede helft koos HBOK ervoor om wat terug te zakken, dit zorgde ervoor dat Ajax meer moeite had om een kans te creëren. Door het kiezen van deze tactiek kon HBOK wel proberen met een counter toe te slaan. De ploeg uit Zunderdorp hield goed stand. Circa tien minuten voor het eind van de wedstrijd wist HBOK op voorsprong te komen. Uit een hoekschop werd de ploeg uit de tweede klasse op voorsprong gekopt, de bal werd voorgegeven uit een hoekschop. De slotfase van het duel werd nog wel spannend, aangezien een speler van HBOK zijn tweede gele kaart kreeg. In de laatste minuut kwam Ajax weer op gelijke hoogte.

HBOK wist de daaropvolgende penalty’s beter te benutten en won ten koste van Ajax zaterdag 2 het Zilveren Pont toernooi. De ploeg mag achter de Zilveren Pont-trofee niet mee naar Zunderdorp nemen, de trofee moet na afloop van het toernooi weer terug naar het Amsterdams historisch museum. De Volewijckers werd derde op het toernooi, de ploeg versloeg VV Monnickendam met 3-1.