HBOK wint van EDO en gaat met goed gevoel de winterstop in

In Zunderdorp heeft HBOK een terechte overwinning behaald. Tegen EDO nam het elftal van Don Guezen na rust ruim afstand van de gasten uit Haarlem. Het duel in de tweede klasse A eindigde in een 5-2 overwinning voor HBOK. Tom Clobus was met drie treffers de grote man bij HBOK. De overwinning betekent de vierde zege op rij voor HBOK en zorgt ervoor dat de dorpelingen nog maar drie punten achter koploper AMVJ staan.

van Ankeren

HBOK speelde een goede eerste helft en kwam ook terecht op een 1-0 voorsprong. Clobus rondde een fraaie aanval via veel schijven rustig af. Na twintig minuten kwam EDO verassend aan de gelijkmaker nadat zij een gemakkelijk gegeven strafschop wisten te benutten. De gasten uit Haarlem waren duidelijk tevreden met een punt en speelden met veel spelers achter de bal. HBOK was veel beter en kreeg ook kansen, toch duurde het tot de veertigste minuut voordat het elftal weer op voorsprong kwam. Ditmaal schoot Mitch van Ankeren een rebound raak nadat een schot van Robin Meerhoff via beide palen terug het veld in stuiterde. Vlak voor rust moest HBOK met tien man verder nadat Meerhof werd weggestuurd. De HBOK-er gooide er een scheldwoord uit na een verkeerde pass. De scheidsrechter interpreteerde dit verkeerd en stuurde Meerhof naar binnen. Voor HBOK op zich geen probleem, het elftal van Guezen heeft namelijk al meerdere keren bewezen met tien man uitstekend te kunnen voetballen.

keeper Schrama

Dat was ook deze middag het geval aangezien HBOK vlak na rust op een 3-1 voorsprong kwam. Joey Noordenbos rondde af na een assist van Miles Tichelaar. Vlak hierna moest ook EDO met tien man verder nadat Van Ankeren een scoringskans werd ontnomen. Desondanks kwamen de bezoekers uit het niets op 2-3 nadat een counter fraai werd afgerond.

unnamed

In het laatste gedeelte van de wedstrijd besliste Tom Clobus het duel. De aanvaller scoorde nog twee keer en zorgde zo voor de 5-2 uitslag. Door de zege doet HBOK weer helemaal mee in de tweede klasse A en staat het elftal nog maar drie punten achter de koploper. HBOK-trainer Guezen: “We voetballen steeds beter en je ziet dat de groep echt naar elkaar aan het toegroeien is. We gaan overduidelijk met een prettig gevoel de feestdagen in,” aldus een tevreden Guezen.