Home / slideshow / HBOK zet FC Almere met ruime cijfers aan de kant

HBOK zet FC Almere met ruime cijfers aan de kant

HBOK heeft wederom een ruime overwinning neergezet in de tweede klasse. De Amsterdammers versloegen FC Almere ditmaal met maar liefst 0-7.

Beide ploegen namen in de winterstop afscheid van hun trainer. Waar FC Almere zich tegen HBOK besloot in te graven, was het elftal van kersverse hoofdtrainer Juan Fernandez Coto veelal in balbezit. Het leverde al vroeg in de wedstrijd een 0-2 voorsprong op. Allon Koene en Donny Ruder slaagden er beiden in om tijdens een hoekschop een treffer te maken. Er volgden direct meerdere kansen, maar HBOK bleek voor de pauze niet meer in staat te zijn om te scoren.

In de tweede helft moest FC Almere komen, waardoor HBOK nóg meer ruimte kreeg om te voetballen. De bezoekers maakten daar gebruik van door de doelpuntenproductie verder op te schroeven. Dennis Kaars maakte de 0-3 en 0-4, Jeffrey Bok scoorde de vijfde treffer, Max Sajet was de maker van het zesde doelpunt en Renaldo Jongebloet zorgde voor het slotakkoord. Met de zege had Coto een uitstekend debuut als oefenmeester van HBOK.

De hoofdtrainer kon na afloop dan ook trots zijn op zijn ploeg. “We hebben het vandaag goed gedaan”, oordeelde hij. “Het was vooral wachten op de eerste treffer, want dan moesten zij komen. Voor ons was het bovenal zaak om het geduld te behouden en op onze hoede te zijn voor een uitbraak. Daar zijn we in geslaagd.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

HBOK ziet Allon Koene naar FC Lisse vertrekken

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)