Home / Algemeen / ‘Hecht’ De Dijk beloont zich met belangrijke zege bij Koninklijke HFC

‘Hecht’ De Dijk beloont zich met belangrijke zege bij Koninklijke HFC

Trainer Jochem Twisker kon zijn geluk niet op na afloop van de 1-2 overwinning op bezoek bij Koninklijke HFC. De Dijk speelde alle negativiteit van zich af en kon weer met een lach op het veld verschijnen. Door doelpunten van Lars Raaijen en een beauty van Harry Zwarthoed staan de Amsterdammers weer op een veilige plek in de Tweede Divisie.

In de wedstrijdbespreking haalde Twisker de zege op De Treffers, vlak na de winterstop aan. “Toen zag ik ook dat het team heel hecht was. Dat moet je ook op het veld laten zien. Het is erg hoopgevend als je ziet wat wij met een afgeroomde selectie hebben laten zien aan teamgeest. Het was de afgelopen periode belangrijk om met veel kleine vormen te werken, de ploeg fysiek weer op niveau te krijgen en het plezier terug te geven. Als je dan ziet hoe geconcentreerd wij gespeeld hebben tegen een ploeg als Koninklijke HFC, moet ik de ploeg een enorm groot compliment maken.”

Na zeventien minuten opende jongeling Lars Raaijen de score voor De Dijk. De aanvaller bleef na een vlugge uitval uiterst koel in het strafschopgebied door de 0-1 binnen te schrijven. “Fantastisch voor die jongen. Hij legt best een lange weg af. Lars wil heel graag, maar had in de eerste seizoenshelft niet de minste namen voor zich als concurrenten. Hij groeit steeds meer naar het Tweede Divisie-niveau toe.”

Nog voor de rust zagen de gasten Koninklijke HFC op gelijke hoogte komen. De ervaren Gertjan Tamerus nam zijn verantwoordelijkheid door een vrije trap binnen te schieten. Doelman Nick Borgman, die de geblesseerde Roy Pistoor verving, leek hierbij last te hebben van de laagstaande zon. De gelijkmaker was volgens Twisker het enige smetje op het verder goede optreden van zijn keeper. “Als jonge keeper is het op dit niveau best even spannend, maar zeker in de tweede helft heeft hij echt een paar belangrijke ballen gepakt.”

In de tweede helft voerden de Haarlemmers de druk op. De 2-1 hing in de lucht, maar Kevin de Visser miste oog-in-oog met Borgman, Roy Castien schoot rakelings naast en een kopbal van Wessel Boer ging over. Het inbrengen van Damien Menzo als extra aanvaller bracht iets meer rust bij De Dijk, waardoor zij beter onder de druk uit konden voetballen.

Negen minuten voor tijd namen de gasten zelfs de leiding weer in handen. De bal kwam door een fraaie opening van Maarten Woudenberg en een dito assist van Chakib Tayeb bij Harry Zwarthoed terecht, die deze vanuit de lucht in één keer achter doelman Gerard van Rossum schoot. “Eentje om terug te zien, echt prachtig”, jubelde Twisker.

De treffer werd behoorlijk gevierd door de Amsterdammers, die dat na het laatste fluitsignaal dunnetjes overdeden in de kleedkamer. “Deze overwinning is heel belangrijk. Op een gegeven moment heb je een beloning nodig in de vorm van punten. Als het weer met een zeperd afloopt, wordt het moeilijk en heb je de neiging terug te vallen in zelfmedelijden. Dit doet wel wat met de jongens.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto Rob Beense